İçişleri Bakanı Kutlu Evren, bugün Paşaköy, Vadili, İnönü, Beyarmudu ve Akdoğan belediye başkanlarını ziyaret ederek, sorunları yerinde dinledi.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Bakan Evren ilk olarak Paşaköy’e ardından da sırasıyla, Vadili, İnönü, Beyarmudu ve Akdoğan’a gitti.

Bakan Evren’e İçişleri Bakanlığı Genel Koordinatörü Durali Güçlüsoy, Yerel Yönetimler Müdürü Türel Öksüzoğlu, Lefkoşa Kaymakamı İbrahim Basri ve Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acu eşlik etti.

Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü yaptığı konuşmada, Bakan Evren’i Paşaköy’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bölgenin sorunlarını aktardı.

Paşaköy’de var olan ağıl sorunun yanı sıra, vatandaşlık ve sosyal konut arsaları ile sıkıntıları aktaran Tülücü, Bakan Evren’nin sorunları yerinde dinleyip, çözüm arama girişiminden  duyduğu mutluluğu dile getirdi.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren, İçişleri Bakanlığı olarak ilk ziyarete Mesarya Köylerinden başladıklarını ve bu ziyaretlerin arkasının geleceğini söyledi.

Gösterilen misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren Evren, köy kahvesinde vatandaşları dinledi, sorularını yanıtladı.

Bakanlığın kapısının herkese açık olduğunu dile getiren Evren, “İki aydan beridir bakanlık olarak sorunlara çare üretmek adına çalışmalar yürütüyoruz. Bölgenin ve ülkenin sorunlarını gücümüz yettiği sürece çözmeye çalışacağız” dedi.

Paşaköy ziyaretinin ardından Vadili Belediyesini de ziyaret eden Evren’i Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan ve ekibi karşıladı.

Adahan, küçük belediyelere hükümetin yaptığı katkı payının arttırılmasını ve adaletli gelir dağılımı yapılmasını talep etti.

Evren, Vadili Belediyesi’nde yaptığı konuşmada tüm belediyelerin ortak sıkıntısının ayni olduğuna dikkati çekerek, tüm sorunların bilgisinde olduğunu ve Mesarya belediyelerinin kalkınması için bir çalışma yürüttüklerinden bahsetti.

Vadili Belediyesi’nde yapılan ziyaretin ardından İnönü Belediye Başkanı Ali Öncü’yü ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Öncü, bölgedeki ağıl sorunlarının yanı sıra hali arazilerde yaşanan sıkıntıları aktardı.

İnönü ziyaretinin ardından Beyarmudu Belediyesi’nin yaptığı Güney Mesarya Sosyal Tesisleri’ni yerinde ziyaret eden Bakan Evren’i Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, Türkmenköy Muhtarı Ayşe Korol karşıladı.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren’ni bölgede görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Edip, bölgenin önemli bir konuma sahip olduğunu hatırlatarak, sosyal konut arsalarının dağıtılması için girişim başlatılmasını ve belediyeler yasasının bir an önce meclise gönderilmesini talep etti.

Bakan Evren, İlker Edip’e de bölgesinde halkına kazandırdığı tesis için ayrıca teşekkür etti.

Son ziyareti Akdoğan Belediyesi’ne gerçekleştiren Bakan Evren’i Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif ve personeli karşıladı.

Akdoğan Belediye Başkanı Latif, Kutlu Evren’e, “sorunları yerinde aktarma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederiz diyerek”, bakan Evren’e teşekkür etti.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren de, göreve geldiği günden bu yana bakanlıkta birtakım yapılanma çalışmaları gerçekleştirdiğini belirterek, çalışmaların tamamlanmasının ardından bölge ziyaretlerine başladığını söyledi.

Sorunları yerinde dinlemek ve görmek adına ilk olarak Mesarya Bölgesi’ni ziyaret ettiğini dile getiren Evren, sorunlara çözüm bulma adına çalışılacağını kaydetti.