İSTİFA ETMİŞ HÜKÜMETTEN ETİK DIŞI KARAR

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Ulusal Birlik Partisi'nin UBP-CTPBG Koalisyon hükümetinden geri çekildiğini beyan ederek UBP'li Bakanların istifası sonrası 5 Nisan 2016 tarihinde eski Başbakan Ömer Kalyoncu tarafından Hükümetin istifası Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya sunulmuştu. Hükümetin istifası sonrası teamüller gereği sembolik olarak yeni hükümet kuruluncaya değin görevde olması gereken Bakanlar kurulunda sadece istifa eden 5 UBP'li Bakanlığa vekaleten 5 CTP'li Bakan atayan Başbakan Kalyoncu sadece 5 CTP'li Bakanla istifa etmemiş Hükümet gibi davranmaya devam etti. 

YENİ HÜKÜMET KURULDUĞU AÇIKLANIRKEN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

5 Nisan tarihinde istifa eden hükümet sonrası Cumhurbaşkanı tarafından görevlendirilen UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün yaptığı görüşmeler sonrası hükümeti kurabilecek çoğunluğu sağladı.  UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ve DP Genel Başkanı Serdar Denktaş tarafından 14 Nisan 2016 tarihinde yapılan açıklamada bağımsızlar destekli UBP - DP koalisyon hükümeti konusunda mutabakat sağlandığını ve 15 Nisan 2016 Cuma günü saat 11:00 'da Cumhuriyet Meclisinde Hükümet Protokolünün imzalanacağını , 16 Nisan Cumartesi günü de kabinenin cumhurbaşkanına onaylanmak üzere sunulacağı açıklandı.
İşte tam da bu açıklamanın yapıldığı, yani yeni hükümetin kurulduğu saatlerde 14 Nisan Perşembe günü yıllardır Çaqrşamba günleri toplanan Bakanlar Kurulu sadece 5 CTP'li bakan ile olağanüstü toplantı yaptı. Hiçbir siyasi etiğe sığmayan ve ertesi gün oturdukları makamları yeni hükümete devredecek olan hükümet yangından mal kaçırırcasına karar aldı.


TURİZM YATIRIM ARAZİLERİ CTP'Lİ BELEDİYE BAŞKANININ BELEDİYESİNE TAHSİS EDİLDİ

1997 Yılında KKTC'nin çeşitli bölgelerinde bulunan araziler, 16/1987 sayılı turizm Endüstrisi Teşvik Yasasının ilgili maddesine istinaden , eşdeğere kaynak teşkil etmemek şartıyla turizm yatırımcılarına verilmek üzere Maliye Bakanlığının kontrolüne verilen arazilerin sadece Yeni Erenköy'de bulunan kısımları olağanüstü toplantıda alınan kararla CTP'li Belediye Başkanın kontrol edebilmesi için Yeni Erenköy Belediyesinin kontrolüne verilmiştir. 

KKTC TARİHİNDE BİR İLK 

KKTC Tarihinde neredeyse bir ilk şeklinde yorumlanan önerge istifa etmiş hükümetin bürokrat ve bakanları tarafından 13/04/2016 tarihinde önerge hazırlanmış , yeni hükümetin kurulduğunun açıklandığı saatlerde Bakanlar Kurulu olağanüstü toplanarak önceki hükümetler tarafından çeşitli yatırımcıların kullanımına verilen ve aralarında sözleşme bulunan arazilerle ilgili olarak yangından mal kaçırırcasına karar almıştır.

GÖZLER YENİ HÜKÜMETTE

İstifa etmiş bir hükümetin yeni hükümetin kurulduğu saatlerde hiçbir siyasi etiğe ve hiçbir teamüle uymayan bir şekilde olağanüstü toplanarak alelacele almış olduğu bir kararla ilgili nasıl bir tepki koyacağı ve nasıl bir önlem alacağı merakla bekleniyor. Devletle yaptığı sözleşmelere istinaden ilgili bölgelere yatırım yapan yatırımcıların mağduriyetinin giderilmesi için nasıl bir önlem alacağımerak edilen UBP - DP Hükümetinin tavrının öğrenilmesi için araştırmalarımız devam etmektedir.