Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın çözüm yolundaki samimi çabalarını hem halkın hem de uluslararası toplumun desteklediğini belirtti.

HTKS Başkanı Cem Kapısız yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk halkı olarak adanın içinde bulunduğu bölünmüşlüğü sonlandıracak Kıbrıs’ın kuzeyine uluslararası hukuk ve adil bir düzen getirecek bir anlaşmanın yıllardan beridir hasretini duyduklarını söyledi.

Kapısız, 1974’ten sonra Kıbrıs’ın kuzeyinde oluşturulan haksız ganimet düzenin son bulması, karşılıklı suçlamaların ve nefretin yerini kardeşlik, işbirliği ve barışa bırakmasının artık zamanının geldiğini ve ortak ekonomik aklın da bunu gerektirdiğini kaydetti.

Bu anlamda Cumhurbaşkanı ve ekibine inançlarının tam olduğunu ve sivil havacılık konusundaki her türlü teknik desteği vermeye gönüllü olduğunu kaydeden Kapısız, “Dileğimiz geçmişte iki toplumda da yaşanan acıların tekardan yaşanmaması için karşılıklı anlayış ve barış kültürünün geliştirilmesi ve Kıbrıs’ta ayrı olarak kutlanan son 1 Eylül Dünya Barış günü olmasıdır” dedi.