Eleştirdiği siyasi partilere yardım kaleminin artırılarak Halkın Partisine yaklaşık 2.500.000 TL katkı yapılmasına ve devletin siyasi partilere 13,565.000 TL parasının bu ekonomik kriz döneminde siyasi partilere aktarılmasına onay verdi.

Ekonomik krizi öne sürerek Hayat Pahalılığı ödeneğini Yasa gücünde kararname ile askıya alınmasına Bakanlar Kurulunda destek veren Halkın Partisi, aynı kriz döneminde Devletten 13.565.000 TL çıkmasına onay vermesiyle kendi payına düşen yaklaşık 2.500.000 TL katkının 100.000 TL kısmını sel mağdurlarına yardım yapma kararı almış.

Alınan bu karar üzerine öfkelenerek tepki koymak için KIBRIS MANŞET'e ulaşan vatandaşlar yapılması gerekenin siyasi partilere kaynak aktarıp vatandaşı partiye muhtaç kılmak yerine daha güçlü bir devlet olarak vatandaşa ayrım yapılmaksızın yardım yapmak olduğunu söylediler.

Halkın Partisini ve Genel Başkanı Kudret Özersay'ı muhalefet döneminde ne söylediyse tersini yapmakla suçlayan öfkeli vatandaşlar bundan sonra nelerin yapılacağını merak etmekten kendilerini alıkoyamadıklarını da belirterek, kendilerini daha hangi vizyonsuz ve şovonizm dolu kararların beklediğini bilmediklerini söylediler.