Hekim Örgütleri, Erenköy’de Bir Hekimin Darp Edilmesini Kınadı

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası, Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği ve Tıp-İş’in ortak açıklamasında, uygulanan şiddetin hekim örgütlerini üzdüğü kaydedildi.

“GEREKLİ MÜDAHALE YAPILDI”

Açıklamada, hekimin hastaya gerekli müdahaleyi yaptığı ancak hastanın kurtarılamadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Mesai saatleri dışında hasta ve hasta yakınları Erenköy Sağlık Merkezine başvurmuş, meslektaşımız icapçı doktor olmamasına rağmen sağlık ocağına en kısa sürede ulaşarak gerekli müdahaleyi yapmıştır. Ancak hasta kurtarılamamıştır. Bu olay sonrasında meslektaşımızın hasta yakınları tarafından darp edilmesi halkın sağlık sistemine olan güvensizliğinin en büyük göstergesidir. Şu anda meslektaşımızın ve ailesinin güvenliği tehdit altındadır. Konu ile ilgili gerekli tedbirin alınması ivedi olarak ilgililerden talebimizdir”

“SAĞLIK OCAKLARI GÜÇLÜ YAPIYA KAVUŞTURULMALI…SİSTEM MASAYA YATIRILMALI”

Hekime uygulanan darp olayını kınayan örgütler, bu olayda sorgulanması gerekenin sağlık ocakları ve merkezlerinde 24 saat hızır acil servis görevli doktorunun ve ambulansının bulunmaması olduğunu belirtti.

Sağlık ocakları ve merkezleri ile perifer hastanelerinin çok daha güçlü bir yapıya kavuşturulması gerektiği vurgulanan açıklamada, “Bu vesile ile biz sağlık örgütleri artık sürdürülemez olduğunu herkesin kabul ettiği sağlık sisteminin acilen masaya yatırılması ve reçetesi çoktan yazılmış olan uygulamaları yeni hükümetin ve Sağlık Bakanlığının ele almasını ivedi olarak talep ediyoruz” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, “Sağlık sistemi çökmüştür, bu sistemde ne hekim ne de hasta mutlu değildir. Reform hükümeti olduğu iddia edilen bu hükümetin acil önlemlerle sağlıkta gerek halk adına güven tazelemesi, gerekse sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu sağlaması gerekmektedir. Bilmek zorundayız ki tasarruf yapamayacağımız tek yer sağlıktır” ifadesine yer verildi.

Sağlık örgütlerinin açıklamasında sağlıkta şiddet kınanırken, hasta yakınlarına da başsağlığı dilendi.