Hazine Çalışanları Sendikası (Hazine-Sen), ileri saat uygulamasının devam etmesini eleştirerek, geçen yıl ülkede büyük sorunlar yaşandığını ileri sürdü. Kamudaki çalışma saatiyle okullardaki eğitim saatlerinin karmaşaya neden olduğunu iddia eden Hazine-Sen, fazla enerji tüketimi sonucunu doğuran bu uygulamanın trafikte yitirilen canlarla büyük acılar çekilmesine neden olduğunu savundu.

Hazine-Sen Yönetim Kurulu, konuyla ilgili açıklamasında, yıllardır halk tarafından benimsenen Avrupa ve tüm dünyada uygulanan yaz-kış saati uygulamasının çalışma yaşamı ve sosyal yaşamı kolaylaştırdığı, enerji tasarrufuyla gün ışığından faydalanmayı sağladığı kaydedildi.

Hükümetin yeterli ışıklandırma olmayan, altyapısı tamamlanmamış yollarda, denetimsiz ağır vasıtalar ve düşük standartta toplu taşıma araçlarıyla karanlıkta işe ve okula gitmenin eziyetini halka yaşatmaya devam kararı aldığı savunulan açıklamada, geçtiğimiz kış aylarında okula gitmek için karanlıkta yolculuk etmek zorunda bırakılan öğrencilerin canlarını yitirmelerinin acısının henüz taze olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, bu hal ve şart halinde doğabilecek zarar, ziyan ve can kayıplarının tüm sorumluluğunun, kararın altına imzasını atan UBP-DP hükümet üyelerinde olduğu ifade edildi.

Küresel piyasaların tüm dünyada herhangi bir zaman kısıtlaması olmaksızın 24 saat finansal hayatın devamını sağladığı hatırlatılan açıklamada, hükümetin bu tavrının KKTC’nin uluslararası arenada tanıtılması ve AB ile uyum konusundaki tezlerin de samimi olmadığının göstergesi olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Hazine-Sen, UBP-DP hükümetini aklın ve bilimin gösterdiği yolda, halkın ve çalışanların talepleri doğrultusunda hareket etmeye ve ileri saat uygulamasıyla ilgili verilen kararı ülkemizde yeni felaketler yaşanmadan yeniden gözden geçirmeye davet ediyoruz” denildi.