CİNNET GEÇİREN YUNAN YOLCU TORNAVİDA İLE PİLOT KABİNİNE SALDIRDI

 Selanik’ten Baf’a gelmek üzere Rynair isimli havayolları şirketine ait uçağa binen 167 yolcu önceki gece havada panik yaşadı. Uçak Baf’a gelmek üzere Selanik’ten havalandıktan 20 dakika sonra, yolculardan birinin olay çıkarması ve pilot kabinine girmeye çalışması yüzünden uçak Atina’daki “Eleftherios Venizelos” Havaalanı’na zorunlu iniş yaptı.

Simerini “Havada Korku ve Gerilim... Cinnet Geçiren Yolcu Pilot Kabinine Girmek İstedi” başlığıyla yansıttığı haberinde Marios Dimitriadis (37) isimli Yunan yolcunun, uçak havalandıktan 20 dakika sonra cinnet geçirdiğini yazdı.

Habere göre yerinden kalkarak pilot kabinine doğru giden yolcu, “açın ben uçağın mühendisiyim” diye bağırarak pilotlardan kabinin kapısını açmalarını istedi. Olay yaratan yolcu, uçuş ekibi ile bazı yolcuların müdahalesiyle etkisiz haline getirildi ancak pilotlar, rotayı Atina’ya çevirip uçağı “Eleftherios Venizelos” Havaalanı’na indirdiler.

Saatin ilerlemiş olmasından ve uçağın yeniden havalanamamasından dolayı 167 yolcu, “Eleftherios Venizelos” Havaalanı yakınlarındaki üç otelde gecelerken, olay yaratan yolcu Atina’daki bir psikiyatri kliniğinde tedavi altına alındı. İnişten sonra kalp krizi geçiren bir Rum yolcu da ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Mağdur yolcular dün bütün gün kendilerini Baf’a getirecek uygun bir uçak bulunmasını beklerken, yolculardan bazılarının, Rynair’ın kendilerine hiçbir bilgilendirmede bulunmamasından şikâyetçi oldu.

Alithia haberi “Kıbrıslı Yolcularla Dolu Korku Uçuşu... Cinnet Geçiren Yunan Elinde Tornavida ile Mühendis Olduğunu Haykırarak Pilot Kabinine Girmek İstedi” başlığıyla aktardı.

Rynair uçağındaki yolcu sayısının 169 olarak veren gazete, olayın, “Helios” şirketine ait uçağın Yunanistan’da düştüğü 2005 yılındaki trajediyi akla getirdiğine vurgu yaptı.

Habere göre 37 yaşındaki Yunan yolcu pilot kabinine girmeye çalışırken elindeki tornavida ile etrafındakileri tehdit de etti. Yolculardan biri yaşadıklarını “Paranoya halindeki yolcu bağırdı ve tehdit etti. Bedensel güce de sahipti, 5’ten fazla kişi kendisini etkisiz hale getirmeye çalıştı. Seferber olan hostesler nihayet etkisiz hale getirmeyi başarıp iplerle bağladılar” sözleriyle aktardı.