“BAZI MEDYA KURUMLARINDA YAYIMLANAN ‘YAKA PAÇA DIŞARI ATILDILAR’ BAŞLIKLI HABERLER DOĞRU DEĞİL”

 Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Erol Uçaner, “hastaneden yaka paça atıldı” başlığıyla yayımlanan haberlerin doğru olmadığını, hastanede böyle bir olay yaşanmadığını belirtti ve kamera kayıtlarının da incelenebileceğini vurguladı.

Uçaner, bugün bazı medya organlarında yayımlanan “yaka paça dışarı atıldı” haberlerine cevaben yaptığı yazılı açıklamada,  olayın doktor ve hemşirenin hasta ve hasta yakınını yaka paça dışarı atmasıyla uzaktan yakından bir ilgisi olmadığını kaydetti.

Uçaner, bugüne kadar böyle bir olayın ne olduğunu, ne de olabileceğini vurgulayarak, olayla ilgili kamera kayıtlarının mevcut olduğunu, bunların incelenebileceğini kaydetti.

Dr. Erol Uçaner, MRI için gelen 9 yaşındaki hastanın damar yolu açılması için çocuk servisine başvurduğunu, normalde 4 yaşa kadar çocuk servisinde verilen hizmetin, servisin yoğun olmadığı zamanlarda daha büyük yaştakiler için de verilebildiğini ancak o sırada servisin çok yoğun olduğunu belirtti.

Sorumlu hemşirenin durumu anlatarak işlemlerini acil serviste yapmasını istediği hastanın annesinin yüksek sesle tepki verdiğini kaydeden Uçaner, hemşirenin aileye “burası şu an çok yoğundur, tedavilerimizi uygulamak zorundayız. Prosedür 4 yaşa kadar çocuklara damar yolu pediatri servisinde açılır” diye bilgi verdiğini acil serviste bu işlemi yaptırabileceklerini söylediğini anlattı.

Başhekim Yardımcısı Dr. Erol Uçaner, hastanın annesinin yine yüksek sesle tepki vererek dışarı doğru çıktığını ve o sırada hemşirenin de annenin omuzuna dostça dokunup sakin olun diye seslenişte bulunduğunu kaydetti.

Açıklamasında “Olayın yaka paça doktor hanımla hemşire hanımın hasta ve hasta yakınını dışarı atmasıyla uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Bu bugüne kadar ne olmuştur nede olacaktır” ifadelerine yer veren Uçaner, kamera kayıtlarını da incelenebileceğini ekledi.