HASPOLAT KÖYÜ İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLEME PROJESİ İHALESİ TAMAMLANDI, İMZALAR ATILDI

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Haspolat’a düzenli su verilmesini sağlayacak “Haspolat Köyü İçme Suyu Şebekesi Yenileme Projesi’nde ihale sürecinin tamamlandığını ve imzaların önceki gün atıldığını duyurdu.

LTB tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 1,5 kilometrelik bir güzergâhı kapsayan, 160 mm’lik Hdpe boru döşenmesi ve bağlantılarının yapılmasını içeren ihalenin maliyetinin 200 bin TL olduğu ve finansmanın LTB’nin öz kaynakları ile sağlandığı kaydedildi.

HARMANCI: “ÖZELLEŞTİRME BASKISINA RAĞMEN YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”

İhale sürecinin tamamlanmasının ardından imzalar LTB adına Başkan Mehmet Harmancı ile ihaleyi kazanan Demko Kum Çakıl ve Asfalt Şirketi adına direktör Mustafa Denyalı tarafından atıldı.

Başkan Harmancı konuyla ilgili açıklamasında, Haspolat’ta var olan su problemine önemli ölçüde rahatlama getirecek proje sayesinde Türkiye’den gelen suyun daha rahat kullanımının sağlanacağını ifade etti.

Kendi özkaynakları ile daha önce Öğretmenler Caddesi kısmi ana isale hattı yenilemesi projelerini gerçekleştirdiğini anımsatan Başkan Harmancı, “Özelleştirme baskısı altında olmamıza rağmen, insanımızın suya daha rahat ulaşması ve kaçakların azaltılması adına yatırımlarımız sürmektedir” dedi.