21 ARALIK 1963’TE POLİSKEN KAÇIRILAN EZEL’İN KALINTILARI ASKERİ TÖRENLE DEFNEDİLDİ

 Kayıp Şahıslar Komitesi’nin kayıp arama çalışmalarında kalıntıları bulunan Hasan Nural Cevdet Ezel, kayboluşunun ardından 52 yıl sonra bugün, Lefkoşa Mezarlığı’nda düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.

Hasan Nural Cevdet Ezel’in naşı, İsmail Safa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, Lefkoşa Mezarlığı’ndaki şehitliğe, askeri törenle defnedildi. Tören sonunda tabutun sarılı olduğu bayrak aile yakınlarından şehitle aynı ismi taşıyan Nural Ezel’e teslim edildi.

Törene, Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ve bazı milletvekilleri de katıldı.

“21 ARALIK 1963’TE POLİSLİK GÖREVİNİ YAPARKEN…”

Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, törende yaptığı konuşmada Ezel’in 52 yıl önce, 21 Aralık 1963’te polislik görevini yaparken kaçırıldığını, bir Kıbrıslı Rum görgü tanığının ifadesine göre, Ezel’in 28 Aralık 1963’te, Koççinodrimitya’da görev yaptığı polis istasyonunun 2 kilometre uzağındaki bir tepede 4 Kıbrıslı Türk polisle birlikte vurularak kuyuya atıldığını anlattı.

Söz konusu tepede 18 kuyunun bulunduğunu ve Ezel’e ait kalıntıların bu 18 kuyunun birinde bulunduğunu belirten Ersan, söz konusu diğer şehitlerin de kemiklerinin bulunup defnedildiğini ifade etti.

“BUGÜNE DEK 150 KAYIP DEFNEDİLDİ”

Bu güne kadar kayıp listesinde yer alan 150 kişinin kemiklerinin defnedildiğini kaydeden Ersan, Aralık ayında da kayıp listesinde yer alan bazı kişilerin kemiklerinin aile yakınlarının istediği bir yere defnedileceğini söyledi.

Kayıp şahısların bulunması için yaptığı çalışmalardan dolayı araştırmacı/gazeteci Sevgül Uludağ ve Kayıp Şahıslar Komitesi Kıbrıslı Türk Üyesi Gülden Plümer Küçük’e teşekkür etti.

Ertan Ersan, artık Ezel’in yakınlarının dua edebileceği bir yeri olduğunu söyledi.