GEÇİTKÖY BARAJI’NDAN GELEN SU LEFKOŞA’YA VERİLMEYE BAŞLANDI

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Geçitköy Barajı’ndan gelen suyun etap etap Lefkoşa’ya verilmeye başlandığını belirterek, suyu Devlet Laboratuvarı’nda analiz edeceklerini kaydetti ve analiz sonuçları çıkıncaya kadar halkın çeşmeden akan suyu içmemesini istedi.

LTB’den yapılan açıklamaya göre suyun çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte dün itibarıyla Hamitköy’e verilmeye başlandığını kaydeden Harmancı, bugün ise Lefkoşa’ya etap etap suyun verilmeye başlandığını belirtti.

LTB SINIRLARINDAKİ TÜM BÖLGELERE…

Harmancı, herhangi bir sorun yaşanmaması halinde LTB sınırları dahilindeki tüm bölgelere 7 gün 24 saat su verilebileceğini duyurdu.

“SUYU ANALİZ ETTİRECEĞİZ”

Suyun zor bir sürecin ardından Lefkoşa’ya ulaştığını ifade eden Harmancı, bu dönemde yaşanabilecek olumsuzlukların kısa sürede giderilebilmesi adına LTB ekiplerinin hazır olduğunu söyledi.

Harmancı, “LTB olarak belediye sınırları dahilindeki tüm şebeke sularını Devlet Laboratuvarı’nda analiz ettireceğiz. Yurttaşımızdan talebimiz, analiz sonuçları açıklanıncaya kadar suyun içilmemesidir. Analiz sonuçları elimize ulaşır ulaşmaz kamuoyu ile paylaşacağız” açıklamasında bulundu.