Hamitköylülerin sıkıntıları sona erecek

Muhtar Feyzullah Bostancı Hamitköy ağıllar bölgesi için proje hazırlandığını ve yakında ihaleye çıkılacağını söyledi.

Hamitköy Muhtarı Feyzullah Bostancı, bölgede uzun zamandan beridir süren ağıllar bölgesindeki sorunun yakın zamanda çözüleceğini söyledi. Söz konusu bölge için proje hazırlandığını ifade eden Bostancı, yakında ihaleye çıkılmasını beklediğini dile getirdi. Muhtar Bostancı, bölgeye su deposu yapılması ve su borusu döşenmesinin de proje içerisinde olduğunu belirtti. Ayrıca su fiyatı konusunda hayvancıya özel bir uygulama yapılması gerektiğini söyledi. 


“İhaleye çıkılmasını bekliyoruz”


Hamitköy Muhtarı Feyzullah Bostancı şunları aktardı, “Ağıllar bölgesinin projesi yaklaşık 2 ay önce hazırlandı. Hayvancılık bölgesindeki yollar stabilizedir. Yağmurdan dolayı her zaman bakım istiyor. Ağıllar bölgesinde hiç su yoktur. Kimisi bu sorunu tanker çağırarak çözerken, kimisi göletten su alıyor.

Göletteki su çok temiz değil ama mecbur kalıyorlar. Bölgede nispeten bir aydınlatma var. Proje şu an ihale aşamasındadır. Yakın zamanda ihaleye çıkılmasını bekliyoruz. Bu fiyatlarla hayvancı suyu alabilecek mi? Hayvancı için özel bir fiyat uygulanması lazım. Su parası, süt parasından pahalıya gelirse, hayvancı bunu nasıl karşılayacak? Nasıl üretim yapıp, bunu halka sunacak. Projede, bölgeye havuz yapılması ve havuzdan bölgeye su dağıtımı yapılması var.


Diğer sorunlar devam ediyor


Bölgemizdeki dere temizlenmesine rağmen, içindeki otlar kısa sürede büyüyor. Kimyasal ilaç kullanılması yasak olduğu için kullanılmıyor. İlaç kullanılmadığı için de bu sorunun önüne geçilemiyor. Köyün girişindeki yol çok bozuk ve tümseklerin üzerindeki boya silindi. Yol çukurlarla dolu. Bölgedeki en büyük sorun kanalizasyon sorunudur.

Sürekli olarak kuyular taşıyor. Bu durum hastalık saçabilir. Belediye bazı yerlere abonelik sistemi uyguladı. Belediyenin vidanjörü gelip suyu çekiyor. Bazı apartman sakinleri, ortak olup bu işi yaptırıyor. Ücreti de faturaya yansıtıyor. Bireysel olarak da ayda birkaç kez özel vidanjörle çektirenler de oluyor. Yaz kış bu sorunu yaşıyoruz."


Diyalog