ÖZERSAY: “BU MECLİS MİADINI DOLDURDU”

“BU SAATTEN SONRA GİTMELERİ GEREKEN YER BİR BAŞKA PARTİ DEĞİL EVLERİDİR, AİLELERİNİN YANIDIR”

 Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Meclis’in miadını doldurduğunu ileri sürerek, mevcut siyasilerin büyük çoğunluğunun vatandaşın iradesiyle alay eder hal ve davranışlar sergilediklerini söyledi.

HP’den yapılan açıklamaya göre, Özersay, partinin Esentepe ziyareti sırasında yaptığı konuşmada siyasileri eleştirdi. Önce bir partiden seçilip daha sonra bir başka partiye sıçramaya çalışan vekillerin vatandaşların iradesini yok saydıklarını ve artık toplumda itibarlarının kalmadığını da söyleyen Özersay “Milletin vekili olmakla, menfaatin esiri olmayı karıştıran bir seçilmişler grubuyla karşı karşıyayız. Halkın iradesini yok sayanları günü geldiğinde vatandaş da yok sayacak. Bugün adeta muhalefetin olmadığı bir Meclis var, böyle parlamenter demokrasi mi olur?” dedi.

Kudret Özersay, şöyle devam etti:
“Anayasa değişikliği konusunda yapılan referandumda Mecliste yer alan tüm siyasi partiler evet demiş olmasına rağmen, vatandaşların hayır diyerek bunu kabul etmemiş olmaları o gün hepimize bu Meclis’in miadını doldurduğunu gösterdi. Bunun ertesinde kurulan hiçbir hükümet uzun ömürlü olmadı, çünkü halk desteğine sahip olmadı, bundan sonra da olamaz. Zaten şu anki koalisyon hükümetinin de toplumsal bir tabanı yoktur. Hem icraatta, hem de Türkiye ile olan ilişkilerde yalpalıyor olmalarının en önemli nedenlerinden birisi de budur”

Özersay, “Herkes çok iyi biliyor ki CTP sırf hükümette kalmak için, UBP de sırf hükümete gelmek için bugüne değin hiç yapmadıkları şeyleri yaptılar. O makamlardan kalkmamak için ellerinden geleni yapacaklarını gösteriyor bu” ifadesini kullandı.

Bazı seçilmiş vekillerin teker teker partilerinden istifa etmeye başladıklarına işaret eden Özersay, “Bir başka partiye bu aşamada gidemeyecekleri ve bağımsız kalmak zorunda oldukları aşikâr. Bu saatten sonra gitmeleri gereken yer bir başka parti değil evleridir, ailelerinin yanıdır” dedi.

Kudret Özersay, “Bu davranışlarıyla halkın iradesini ne kadar önemsediklerini de bir kez daha görmüş olduk. Önce bir öz eleştiri yapsınlar, halka ne vaat etmişlerdi ve neyi yapabildiler açıklasınlar”  şeklinde devam etti.

Özersay, partisinin köy ve bölge ziyaretlerinin seçim zamanı değil her zaman devam edeceğini de kaydederek, “Halkın ne düşündüğü, sorunların çözümü konusunda hangi görüşlere sahip olduğu bizim için önemlidir, biz bu yolu Halk ile birlikte yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.