TEMEL, BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU İLE TÜRKİYE BAŞBAKAN YARDIMCISI ATALAY TARAFINDAN BİRLİKTE ATILDI

İnşaatı tamamlanan Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin açılışıyla ikinci etap inşaatının temeli bugün düzenlenen törenle yapıldı. Açılışı ve temel atmayı Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay birlikte gerçekleştirdi.

Haspolat Çemberi yanındaki arazi içersinde yer alan eğitim Kompleksteki Hala Sultan İlahiyat Erkek Yurdu, Kız Yurdu ve yemekhane inşaatı temeli de atıldı.

Açılış ve Temel atma törenlerine Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Sekip Avdagic başkanlığındaki bir heyet,  bazı bakan, milletvekili, belediye Başkanlarıyla Türkiye’den gelen konuk, işadamı, vatandaş, aile ve öğrenciler katıldı.

Konuşmaların ardından, yapılan açılıştan sonra Başbakan Yorgancıoğlu ile Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay inşaatın ikinci etabının temelleri attı.

Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin açılışını yapılarak binası gezildi. Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hala Sultan İlahiyat Koleji ve temeli atılacak Cami’nin Türklerin, Kıbrıs adasındaki önemli  mühürlerinden biri olacağını söyledi.