Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği, bölgedeki restorasyon çalışmalarını eleştirerek, ihaleye açılan Kent Müzesi ve Sergi Salonu Projesi için ilgili meslek gruplarının uzmanları, bilirkişiler ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla etkin ve ortak bir çalışma grubu oluşturulması istedi.

Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, bölgedeki Bandabulya restorasyonunun aslına uygun şekilde projelendirilmediği kaydedildi.

Binadaki çoğu dükkânın hâlâ boş olduğu ifade edilen açıklamada, alanında uzman kişilerden yapım sırasında gerekli tavsiyelerin alınmadığı iddia edildi.

“Kıbrıslıların, yüzyıllardır kültürel değerlerinden biri olarak kabul edilen Bandabulya bu sonuçla bitirilmiştir” denilen açıklama şöyle devam etti:

“Ayrıca Güzelyurt Kültür Evi restorasyonu için de şunu belirtmeliyiz ki; bu proje gerek sivil toplum örgütleri ile uzman kişiler gerekse yerel yönetim temsilcileri ile etkili bir şekilde tartışılmamış ve birlikte çalışılmadığı için bugün ilçemizi ziyaret eden turistler bu yapının yerini dahi bulamamaktadırlar. Güzelyurt Kültür Evi restore edilmiş müzeye dönüştürülmüş fakat yabancı turistin dikkatini çekememiştir. Son olarak belediyemizce yürütülen bir diğer yenileme çalışması Sibyan Mektebi’nin tam olarak ne şekilde bölgemizde faaliyet vereceği şaibelidir.”

“KENT MÜZESİ VE SERGİ SALONU PROJESİ İÇİN ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULSUN”

Açıklamada, ihaleye açılan, Güzelyurt çarşısında eski Türk Bankası olarak bilinen bina içerisindeki Kent Müzesi ve Sergi Salonu Projesi için ilgili meslek gruplarının uzmanları, bilirkişiler ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla etkin ve ortak bir çalışma grubu oluşturulması istendi.