GÜNGÖRDÜ’YE ZEYTİN FİDANI

 Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Zeytinlik-Templos Koruma İnisiyatifi yetkililerinden oluşan bir heyeti kabul etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, inisiyatif yetkilileri, 15. Zeytin Festivali’nin düzenlenmesi ve köye yapılan yatırımlara teşekkür amacıyla Başkan Güngördü’ye zeytin fidanı takdim etti.

Nidai Güngördü, kabulde yaptığı konuşmada zeytin ağacını korumak ve yan ürünlerinin kullanılmasını teşvik etmek yanında Zeytinlik köyünün tanıtımı için Zeytin Festivali’nin 15’incisini başarıyla yaptıklarını söyledi.

Güngördü, köyde festival ile yatırım coşkusunun bu yıl birlikte yaşandığını belirterek, festival alanı olan Ali Nesim Meydanı ve köy yollarının yeniden düzenlenerek parkeyle kaplandığını ifade etti.

Güngördü, Zeytinlik Muhtarlığı arkasındaki eski Osmanlı Evi’nin, belediye tarafından satın alınıp köy evine dönüştürüldüğüne işaret ederek, köyün Girne ve Karaoğlanoğlu ile kaldırım bağlantılarının yapıldığını anlattı. Güngördü, köprü ve mezarlık duvarının yeniden inşa edildiğini ayrıca köy yolunun da asfaltlandığını kaydetti. Sivil toplum örgütlerinin önemine dikkat çeken Güngördü, köyde yapılacak sosyal ve kültürel etkinlikler konusunda işbirliği yapılabileceğine dikkat çekti.

DENİZKAN: “ÇEMBERE KONULACAK NESNELERİ BİRLİKTE BELİRLEYELİM”

Zeytinlik-Templos Koruma İnisiyatifi adına konuşan Kenan Denizkan ise Girne Belediyesi’nin Zeytinlik köyüne yaptığı yatırımları takdirle karşıladıklarını söyledi.

Kenan Denizkan, inisiyatifin amacının köyün korunması ve geliştirilmesi olduğuna dikkat çekti. Köy meydanında yapılacak trafik çemberi içerisine konulacak nesnelerin birlikte belirlenmesini istediklerini anlatan Denizkan, köyde düzenlenecek etkinliklerde belediye ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti.