Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü,  Belediyenin  emlak vergilerinden elde edilen gelirle  eğitime 30 ayda yaklaşık 2 milyon 175 bin TL  tutarında yatırım yaptığını  kaydetti.

Girne  Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, yeni öğretim yılının pazartesi başlayacak olması nedeniyle açıklamada bulunan Belediye Başkanı Nidai Güngördü, halktan toplanan emlak vergilerinin yüzde 15’inin bölge okullarının ihtiyaçları için kullanıldığını  belirterek, yeni eğitim yılı başlamadan önce bölge okullarında gerekli tamirat ve tadilat işlemlerinin tamamlandığını, okul yollarında yol çizgilerinin de yenilendiğini kaydetti.

Güngördü, “Gelecek nesillerimiz çocuklarımızın iyi eğitim almaları, iyi insan ve başarılı bireyler olmaları adına çok önemlidir. Bizler yerel yönetimler olarak üzerimize düşen görevi yerine getirerek, okullarımızdan gelen talepler üzerine elimizden geldiğince eğitime katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

Girne belediyesinden yapılan açıklamada, 30 ayda eğitim için yapılan harcamalar şöyle sıralandı:

“23 Nisan İlkokulu’nda tören alanı düzenlenerek, büst, genel tamirat ve tadilat işleri yapıldı. 110 metre uzunluğundaki basamaklar düzenlendi; okul kanalizasyon ağına bağlandı. Maarif Anaokulu’nda çatı tamir edildi. Oyun parkı yenilendi, aynı zamanda okulun dış cephesi boyandı. Anafartalar Lisesi’ne 10 kız, 10 erkek tuvaleti inşa edildi. Okulda yeni öğretmen odası düzenlendi. Sınıflara ergonomik sandalyeler alındı. Bahçe duvarı yapıldı. Basketbol sahası asfaltlandı ve yağmur suyu drenaj hattı yapıldı. Osman Türkay Anaokulu’nda genel tadilat, çatı düzenlemesi ahşap ve boya işleri yanında büst yapıldı. Oyun parkı ve çardak hizmete açıldı. Sınıflara oyuncak alındı. Karaoğlanoğlu İlkokulu’na yeni çeşme yapıldı ve okulun boya işleri bitirildi. Su işleri yapılarak su motoru ve depo alındı. 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’nde  Kültür Merkezi tamamlandı. Öğrenci tuvaletleri yenilendi. Hasan Cafer İlkokulu önünde kaldırım ve cep düzenlemesi, genel tadilat işleri, yeni öğretmen odası ve bahçe düzenlemesi yapıldı. Duvara ışıklı Atatürk vecizesi yerleştirildi. Müzik odası için trampet takımı alındı. Karakum Anaokulu’na genel tadilat işlerinin yanı sıra çardak kuruldu. Oyun odası düzenlendi. Tuvalet, otopark ve çevre düzenlemesi yapıldı. Oyun parkı kurularak, telleme işleri gerçekleştirildi. İki adet klima alındı. Oğuz Veli Ortaokulu’na otopark düzenlemesi, çatı tadilatı, boya ve tuvalet tadilatı yapıldı.”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 2017- 2018 eğitim yılında tüm öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.