MERAL EROĞLU: “BİR ÇOCUK VEYA GENCİ TOPLUMA KAZANDIRAN MUTLAKA CENNETLİKTİR”

“DERNEĞE KATKI YAPMA, HER KIBRISLI TÜRK’ÜN ASLİ GÖREVİ OLMASI GEREKİR”

 Sanatçı Benice Gümrükçüoğlu’nun SOS Çocukköyü Derneği yararına hazırladığı “Kıbrıs” temalı resim sergisi bugün Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu tarafından açıldı.

Meral Eroğlu’nun himayelerinde düzenlenen Bedesten’deki sergide, Gümrükçüoğlu'nun karışık teknik kullanarak yaptığı 49 eser yer alıyor. 15 Kasım’a kadar açık olacak sergi, pazar hariç 08.00 ile 17:00 saatlerinde gezilebilecek

Serginin açılışında, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu, SOS Çocuk Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hacer Çerkez ve sanatçı Benice Gümrükçüoğlu birer konuşma yaptı.

Etkinliğe katkıları nedeniyle Meral Eroğlu, Benice Gümrükçüoğlu ve Zehra Şonya’ya dernek tarafından plaket sunuldu.

Sergide satışı yapılan eserlerden elde edilecek gelir SOS Çocukköyü Derneği'ne bağışlanacak.

EROĞLU: “KATKI YAPMA, HER KIBRISLI TÜRK’ÜN ASLİ GÖREVİ OLMALI”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu, SOS Çocukköyü Derneği yararına düzenlenen sergide bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, sanatçı Benice Gümrükçüoğlu, işkadını Işılay Atalay ve katkı koyan herkese teşekkürlerini sundu.

Çocuklara sevgi dolu bir yuva için yıllardır mücadele vermekte olan derneğe katkı yapmanın her Kıbrıslı Türk’ün asli görevi olması gerektiğine işaret eden Eroğlu, SOS’teki çocuklar için büyük bir fedakarlık ve özveri içinde çalışıldığını kaydetti. SOS'teki çocuklar için “Onlar bizim her şeyimiz” diyen Meral Eroğlu, halkı, birlik içinde hareket etmeye ve bu tür hayır kurumlarına katkı yapmaya davet etti.

Bazı basın organlarına, çocuk istismarı ve teşhiri yapma eleştirisinde bulunan Eroğlu, esas önemli noktanın çocuklara sahip çıkmak olduğuna vurgu yaptı.

Meral Eroğlu, “Bir çocuk veya genci topluma kazandıran mutlaka cennetliktir” diyerek, halktan çocuklara sahip çıkmalarını istedi.

ÇERKEZ: “ONLARI TOPLUMA KAZANDIRIYORUZ”

SOS Çocukköyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hacer Çerkez de konuşmasında, derneğin, aile bakımını kaybetmiş veya ailesinden kopma riski olan çocuklara bakım ve destek vererek, onları topluma kazandıran bir hayır kurumu olduğunu kaydetti.

Hayırsever kişi ve kurumların katkılarıyla ayakta duran kurum için böylesi aktivitelerin büyük önem taşıdığını ifade eden Çerkez, sergide satılacak eserlerden elde edilecek gelirin korunmaya muhtaç çocukların ihtiyaçlarında kullanılacağını söyledi.

Çerkez, katkıları nedeniyle Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu, sanatçı Benice Gümrükçüoğlu ve işkadını Işılay Atalay’a teşekkürlerini sundu.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: “MUTLULUK DUYUYORUM”

Sanatçı Benice Gümrükçüoğlu ise, katkı koyanlara teşekkür ettiği konuşmasında, serginin gelirinin SOS Çocukköyü Derneği’ne kalacak olmasından mutluluk duyduğunu kaydetti.