Kıbrıs Manşet Özel 

Sonuçlara Göre Resmen Cinayet !!!

Cumartesi gece yarısı 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlunun ölümüyle sonuçlanan trafik kazasındaki şöför Ali Zenginses bugün tekrar göz muayenesine götürüldü. Bugün saat 10:00 civarlarında 3 tane Polis subayı nezaretinde bir polisin eline kelepçelenmiş olarak göz muayenesine götürülen Zanlı  Ali Zenginses'in 1 gözünün protez olup %100 oranında görmediği , diğer gözün ise gözlük veya lens kullandığı zaman %60 kayıpla sadece %40 oranında görebildiği tesbit edilmiştir.

Kıbrıs Manşet Gündeme Taşımıştı

Kazanın ardından Kıbrıs Manşet Haber Merkezine ulaşan ihbarlar sonucu bir gözünün protez olduğunu duyuran Kıbrıs Manşet , zanlının çevresi tarafından tepki görmesine rağmen ısrarlı yayınlarını sürdürmüştü. Yayınlarımız üzerine açıklama yapan sürüş ehliyetleri müfettişliği zanlı Ali Zenginses'in şartlı ehliyet aldığını ve gözlük veya lens olmadan araç süremeyeceğini , aracın üzerinde farklı dikiz aynaları olması gerektiğini ve araç üzerinde uyarıcı levhalar bulunmasının şartıyla ehliyet verildiğini açıklamıştı.

Taammüden Cinayet mi ?

Bir gözü protez olup hiç görmediği diğerininse gözlüklü veya lensli olduğu zmanlarda %40 gördüğünü bile bile aşırı derecede alkollü ve gözlüksüz olarak araba kullanan kişinin planlayarak adam öldürme suçu olan Taammüden Cinayetle yargılanması gerekmez mi ? Kıbrıs Manşet haber merkezinin görüştüğü hukuk çevreleri zanlının araç kullanabilmesi için  gerekli şartları bilerek taşımadan , enönemli aşrt olan gözlük veya lens kullanmaksızın , aşırı derecede alkollü ve süratli bir şekilde araba kullanrak ölüme sebeb olması taammüden cinayet kapsamına alınacak bir suçtur diye görüş verdiler.

Cuma Gün Tekrar Muayene

Bugün sabahleyin Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastahanesi Göz polikliniğine 3 Polis Subayı nezaretinde kelepçeli olarak götürülen zanlı Ali Zenginses'in daha ileri tetkik ve inceleme için Cuma gün daha detaylı göz muayenesi yapılacağı öğrenildi.

Gözler Sağlık Bakanlığı İle Sürüş Ehliyetleri Müfettişliği ve Poliste 

Ehliyetini sürüş ehliyetleri müfettişiliğinin açıklamasına göre sadec 2 yıl önce almış bulunan zanlı Ali Zenginses'in Sürüş Ehliyet'i müracaatında doktor raporu sunup sunmadığı ?

Zanlı Ali Zenginses eğer doktor raporu sunmuşsa buradaki oranların ne olduğunu yazan doktorun kim olduğu ?

 Zanlı Ali Zenginses eğer doktor raporu sunmadıysa Sürüş ehliyetleri müfettişliğinde göz muayenesinin nasıl yapılıp şartların konulduğu ?

Zanlı Ali Zenginses'in kaza yaptığı aracın kime ait olduğu ve aracın sigorta şirketinin bu şekilde araba kullanılmasına izin verip vermediği ?

hakkındaki sorularla kamuoyu bilgi beklemeketedir.