Görüşmelere Rekabet Geliyor
Operatörler arası uygulanan ve tüm dünyada sıfıra düşürülmesi için uğraş verilen ara bağlantı sonlandırma ücretleri, ülkemizde bir yıl içerisinde 13 kuruştan üç aşamada sabit telefonda 0.34’e, mobil telefonda ise 3,05 kuruşa gerileyecek


Abonelerin operatörler arası yaptığı görüşmelerde uygulanan ara bağlantı sonlandırma ücretleri, bir yılda üç ayrı aşamada düşürülüyor.
Şu anda operatörler arası dakikada 13 kuruş ödenen ara bağlantı sonlandırma ücretleri 1 Ağustos’ta 7 kuruşa, 1 Ocak 2015’te 5.03 kuruşa ve 1 Temmuz 2015’te ise 3.05 kuruşa düşecek.
Böylelikle 1 Temmuz 2015 itibarıyla sabit şebeke sonlandırma ücreti dakikada 0.34 kuruşa, mobil şebekelerde ise 3.05 kuruşa inmiş olacak.
Birçok dünya ülkesinde 3 kuruşun altında olan ara bağlantı sonlandırma ücretlerinin ülkemizde 13 kuruş olması hem aboneye hem de o operatöre ek külfet getiriyordu. Ara bağlantı ücretlerinin düşmesiyle birlikte operatörlerin de gider maliyetleri düşeceği için operatörlerin, “Her Yöne” paketler çıkarma veya şebekeler arası konuşma ücretlerinin düşürme yönüne gidebilecekleri belirtildi.
Yıllardır büyük maddi sıkıntı çeken Telefon Dairesi, GSM operatörlerine ödediği yıllık 12 ile 15 milyon TL’lik ara bağlantı sonlandırma ücreti düşeceği için yatırım yaparak, hem abonelerine daha iyi hizmet verebilme aşamasına gelebilecek hem de konuşma ücretlerinde indirim yapabilme olanağına kavuşacak.
Özellikle GSM’de numara taşıma işlemlerinin de yürürlüğe girmesiyle esas rekabetin o zaman başlayacağı da belirtildi.
KIBRIS, bu konuda önemli bir çalışma yürüten ve ara bağlantı sonlandırma ücretlerini uygulamaya koyan Bilgi Teknolojiler Haberleşme Kurumu (BTHK), Kuzey Kıbrıs Turkcell, KKTC Telsim ve Telefon Dairesi Sendikası olan TEL-SEN yetkilileri ile görüştü.

“Ara bağlantıda indirim üç aşamada tamamlanacak”
Bilgi Teknolojiler Haberleşme Kurumu (BTHK) Başkanı Kadri Bürüncük, ara bağlantı sonlandırma ücretlerinin zaman içerisinde Türkiye ve dünyada giderek düşmesinin ardından, ülkemizde de benzer beklentiler oluşturduğunu ve ilgili operatörlerde de bu beklentilerin oluştuğunu ancak gerekli altyapı olmadığı için bunun gerçekleşemediğini söyledi.
Kurul kurulup yasa yapıldıktan sonra kamuoyunda bu yönde beklentilerin arttığına dikkat çeken Bürüncük, bir taraftan operatörlerin kendileri arasında sonlandırma ücretlerini yeniden düzenleme için bir çalışma yaptığını ancak uzlaşıya varamadığını kaydetti.
Yasa gereği belli konularda uzlaşmazlığa varıyorlarsa kurumun arabuluculuk yapma yetkisi olduğunu ve operatörleri bir araya getirdiklerini anlatan Bürüncük, şöyle konuştu:
“Ancak bu görüşmeler de bir netice vermedi. Pazar analizi çalışmalarına da başladık. AB’den bu konuda destek istedik ve bize iki uzman gönderdiler. Onlarla birlikte çalıştık. Türkiye’den de uzmanlar bizimle çalıştı ve hazırladığımız pazar analiz raporlarını taslak olarak kamuoyuna sunduk. Ardından yeniden bir değerlendirme yaparak kurum nihai kararını bu konuda üretti ve 1 Ağustos’tan itibaren ilk indirim, ardından 1 Oacak 2015’te ve son olarak ise 1 Temmuz 2015’te ise son indirim uygulanacak. Toplam üç aşamada gerçekleşecek.”

“Sonlandırma ücreti nedir?”
Kadri Bürüncük, bir operatörün bir abonesi, başka bir operatörün abonesini aradığı zaman çağrıyı aranan abonenin kayıtlı olduğu operatöre iletmesi gerektiğini ve o operatörün çağrıyı abonesinin üzerinde sonlandıracağını ve kendisine iletilen çağrıyı arayan abonenin iletmesi için bunun bir işletme maliyeti olduğunu ve buna sonlandırma ücreti denildiğini söyledi.
Arayan abonenin kendi operatörüne ödediği paranın maliyet kısmının içerisine karşıya ödediği sonlandırma ücreti kısmının da ödediğine dikkat çeken Bürüncük, şunları söyledi:
“Dolayısı ile karşı operatörü aradığınız zaman maliyet olarak karşımıza sonlandırma ücreti çıkıyor. Mobildeki sonlandırma ücreti ‘Özel İletişim Vergisi’ dâhil olmak üzere 13 kuruştur. 2.6 kuruş ise sabit telefondan cep telefonu arandığı zaman ödenilen ücrettir. GSM’den GSM’e arama durumunda bir operatörün diğer operatöre dakika başı 13 kuruş ödüyordu. Bu da görüşme ücretlerine yansıtıyordu. Böylece şebeke içi olan maliyetle karşı operatör arandığında bir fark oluşturuyordu.”

“Şebeke içi ile şebekeler arası arama farkı iki katıdır”
Kadri Bürüncük, GSM’cilerin bir birlerini aradığı zaman ciddi bir fiyat farkının ortaya çıktığını kaydederek, “Bu, şebeke içi aranılan ücretten iki katı daha fazla bir ücret ödenmesine yol açıyordu” dedi.
Ara bağlantı sonlandırma ücretlerinin düşürülmesiyle tüketiciye bunun nasıl yansıyacağı konusunda da açıklama yapan Bürüncük, şöyle devam etti:
“Operatörlerin ara bağlantıda ödedikleri rakamın düşmesiyle maliyetleri de düşeceği için karşı operatör arandığı zaman bu ücretlerde indirim olabilir. Bunu yansıtıp yansıtmayacağı şu an operatörlerin ellerindedir. Biz pazar analizlerimize diğer koşullar için de devam edeceğiz.”

“Türkiye’de ara bağlantı düşünce‘Her Yöne’ paketleri arttı”
Türkiye’de ara bağlantı sonlandırma ücretlerinin düşmesiyle her yöne paketlerinin arttığını ve çeşitlendiğini anlatan Bürüncük, maliyetler düştüğü için daha esnek tarifeler ortaya koyabildiklerine işaret etti.
Bunun ülkemizde de olmasının beklenebileceğini de ifade eden Bürüncük, bunun Telefon Dairesi’nin maliyetlerinde bir düşüşün getireceğini söyledi.
Bürüncük, sabit telefondan GSM’cileri ararken karşı operatöre dakikada ödediği maliyetler düşeceği, toplamda da maliyetler düşeceği için bu maliyet düşüşünü gerek yatırım gerekse tarifelerdeki esneklikler açısından yansıtmasının beklenebileceğini belirtti.

“Numara taşınması rekabet için çok önemlidir”
Numara taşınabilirlik ile ilgili çalışmaları biraz daha beklemek gerektiğini de ifade eden Bürüncük, kurumun henüz yeni olduğunu kaydederek, birçok noktada çok büyük bir efor sarf ettiklerini kaydetti.
Kurumun yeni bir başka çalışmasına değinen Bürüncük, uluslararası kurallar ve standartlarda bir milli frekans ayarlaması yapmaya başladıklarını söyledi.
Bürüncük, rekabet koşulları için önemli, çok önemli olan numara taşınması ile de benzer bir çalışmayı burada da yürütmek istediklerini kaydederek, bunun tamamlandığı zaman numara taşınabilirliliğin gerçekleştireceklerini belirtti.

Soysan: Ara bağlantıda devlet ve Telefon Dairesi zarar ediyordu
Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (TEL-SEN) Başkanı Tamay Soysan, ara bağlantı sonlandırma ücretleri konusunda sendikalarının sürekli mücadele verdiğini belirtti.
Soysan, göreve geldikleri ilk günden beridir geçirilen “Elektronik Haberleşme Yasa Tasarısı” içerisinde de her zaman uyardıkları ve geçmişte yapılan GSM anlaşmalarının içerisine konan bir operatörden diğer operatöre doğru olan aramalarda operatörler arasındaki ücret tarifesini anlatan bir madde olduğunu kaydetti.
TEL-SEN ara bağlantı sonlandırma ücretlerinin kısa sürede düzenlenip yapılan görüşmelerden uygulanan fiyat tarifesinden Telefon Dairesi’nin ve devlet hazinesinin zarara sokulduğunu sürekli söylediklerini ve bununla mücadele ettiklerini anlatan Soysan, şöyle devam etti:
“Ev telefonlarından cep telefonlarına olan aramalarda dakikada KDV hariç 13.5 kuruş, KDV dahil toplamda 15.8 gibi bir ücret tarifesi GSM operatörlerine geri ödeniyordu. Ancak, GSM’lerden ev telefonlarına gelen aramalarda ise GSM’cilerin bize verdikleri arama başına dakika rakamı 2.9 kuruş gibi gülünç bir rakam içeriyordu.”

“Telefon Dairesi her yıl GSM’cilere 15 milyon ödüyordu”
Tamay Soysan, “Telefon Dairesi’nin ara bağlantı sonlandırma ücreti olarak bir yılda GSM’cilere yaklaşık 12 ile 15 milyon TL arası gelirlerinden geri ödüyordu” dedi.
Telefon Dairesi’nin bu ücreti ödediği için giderlerinde bir fazlalık görüldüğü için gelirlerinde de büyük düşüş görülmekte olduğunu anlatan Soysan, bu konuda sendikanın bakanlık ve hükümet ile yaptıkları girişimler sonucu ücretlerin yeniden düzenlendiğini belirtti.
Bunun daire için büyük bir kazanç olduğunu ve buradan alınacak paranın yatırım payı olarak Telefon Dairesi’nin bütçesine aktarılması gerektiğini ifade eden Tamay Soysan, bu konuda mücadelelerinin artarak süreceğini kaydetti.

“12 ayda 15.8’den 3.4 kuruşa çekilecek”
Yeni ücretlerin 12 ay içerisinde 3.4 kuruşa çekileceğini bunun Telefon Dairesi açısından önemli olduğunu anlatan Soysan, Telefon Dairesi’nin gelirlerinin Maliye Bakanlığı’na gitmekte olduğunu bundan sonraki süreçte yapılması gerekenin daireye süratle altyapı yatırımlarının bu gelirden de pay ayrılarak yapılması gerektiğini ifade etti.
Telefon Dairesi’ne özerk bir bütçe ayrılmaması durumunda ve dairenin gelirlerinin Maliye Bakanlığı’nın kasasına gitmeye devam etmesi durumunda hizmet olarak dairenin ortaya koyamayacağını söyledi.
Telefon Dairesi’ne bütçe ve yatırım için pay ayrılması gerektiğinin üzerinde duran Soysan, bunu kabul etmediklerini, bununla ilgili mücadelelerinin süreceğini vurguladı.

“Ev telefonları ucuzlayacak”
Tamay Soysan, ara bağlantı sonlandırma ücretlerinin düşmesinin, ev telefonlarından yapılan aramalarda vatandaşa mutlaka bir ucuzlama getireceğini söyledi.
Bir GSM’den diğer GSM’e olan armaların dakikasının KDV dahil 54 kuruş olduğunu anlatan Soysan, kendi içerisinde bu görüşmeyi 34 kuruşa yapabildiğini kaydederek, “Telefon Dairesi’nin daha önce GSM’lere aramasının dakikası 30 kuruştur” dedi.

Kara: Dünyada ara bağlantı ücretlerini sıfırlıyor
KKTC Telsim Genel Müdürü Rasim Kara, 1 Ağustos itibari ile kademeli olarak ara bağlantı sonlandırma ücretlerinin düşmeye başlayacağını ve bunu üç yıldır gerek basında gerekse bakanlık düzeyinde dile getirdiklerini söyledi.
Kara, bütün dünyanın ara bağlantı ücretlerini sıfırlamaya çalıştıklarını belirterek, bunun ülkemizde de uygulanmasından çok memnun olduklarını kaydetti. Bu sayede rekabetçi bir ortamın gerçekleşeceğini ifade eden Rasim Kara, abonelerin daha rekabetçi bir ortamda servis alacağını belirtti.
Ara bağlantının ardından numara taşımanın da bir an önce uygulamaya konmasıyla gerçek rekabetin o zaman başlanacağına dikkat çeken Kara, bununla birlikte bunun aboneye büyük faydası olacağını ifade etti.

Tanpınar: Üç yıldır uğraşıyorduk
KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, şirket olarak son üç yıldır ara bağlantı ücretlerinin düşürülmesi konusunda olukça yoğun bir mücadele verdiklerini söyledi.
Ara bağlantı ücretlerinin düşürülmesiyle hem sağlıklı rekabet koşullarının oluşacağını, hem de bu rekabet koşulları içerisinde vatandaşların daha ucuza telefon görüşmesi yapabilmesinin için önemli olduğunu belirten Tanpınar, numara taşımanın da gerçekleşmesi halinde esas rekabetin o zaman başlayacağını kaydetti.
Tanpınar, şöyle konuştu:
“Ara bağlantıda operatörler arası bir birlerini aramak 13 kuruşluk bir maliyet getiriyordu. Bu ara bağlantı ücretleri aboneye fatura ediliyordu. Ara bağlantı ücretlerinin düşürülmesi ile vatandaşın daha ucuza telefonla konuşabileceği gibi herhangi bir operatörün kapalı bir grup yaratarak rekabet ortamını zedeleyici bir piyasa oluşturmasına engel teşkil eder. Siz ülkede daha büyük bir grubu elinizde tutuyorsanız grup içi görüşmelerde ara bağlantı ücreti olmayacağından siz burada haksız bir rekabet koşulu yaratmış olursunuz ve insanlar bu kapalı gruptan çıkmıyordu. Çıktığı taktirde daha ücret ödemek zorunda kalacaktı.”

“Aboneler faturalarında düşüşü hissedecek”
Şu anda Bilgi Teknolojiler Haberleşme Kurumu’nun (BTHK) bu noktada almış olduğu kararın son derece yerinde olduğuna işaret eden Tanpınar, “Bunun kademeli bir inişle gelecek yılın ortasında üç aşamada kavuşacağız” dedi.
KKTC Telsim’in sürekli ülkemizde ara bağlantı sonlandırma ücretlerinin 3 kuruşa, hatta altına inmesini savunduğunu çünkü Türkiye’de bu rakamın 3 kuruş olduğuna dikkat çeken Tanpınar, önümüzdeki ay ilk kademe düşüşün gerçekleşeceğini, ardından aralık sonu ve temmuz başında tamamlanacağını ve bunun abonelere 3 kuruşa düştüğü an itibarıyla hissedilir oranda düşüp faturalarına yansıyacağını belirtti.

“Numara taşıma gerçekleşirse tam anlamıyla rekabet başlayacak”
Günün sonunda abonelerin ciddi anlamda kazançları olacağını anlatan Tanpınar, burada en öneli eksikliğin numara taşımanın da mümkün olmasıyla birlikte ülkemizde tam rekabet koşulunun gerçekleşmiş olacağını söyledi.
BTHK’nın numara taşıma konusunu da erken bir zamanda hayata geçirmeyi arzu ettiklerini ifade eden Tanpınar, “Çünkü numara bütün çağdaş ülkelerde numara vatandaşa aittir. Bir numara alındığı zaman o numaranın hizmetini kim verecek kararını vatandaş verir. Herhangi bir şirketten vazgeçtiğinde numarasını da kaybetmemesi gerekir. Numara taşıma hayata geçmesiyle rekabet daha sağlıklı olacaktır” dedi.

Karaatmaca: Ara bağlantı kararı henüz bize ulaşmadı
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, ara bağlantı ücretleri kararı ile ilgili henüz kendilerine bir karar tebliğ edilmediğini söyledi.
Kararı görmeden bir şey söylemenin yanlış olacağını ifade eden Karaatmaca, “Sadece basında yazılan bilgiyi biliyoruz” dedi.
Ancak, çok temelde ara bağlantı ücretleri ile perakende fiyatları arasında bir ilişkinin olmadığına dikkat çeken Karatmaca, “O bizim için bir ara bağlantıdır. Yani bir maliyettir. Aynı elektrik ücretleri gibi. Nasıl elektrik arttığı için fiyatlar yüzde 25 artmadıysa ara bağlantı da doğrudan tüketici fiyatlarına bağlamayı biz çok doğru bulmuyoruz” dedi.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi