Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin açılışı ve 2 ayrı camiinin temel atma töreni için KKTC’de bulunan Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, din görevlileri ile biraraya geldi.

Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Açıköğretim Fakültesi’ndeki konferans salonunda KKTC’deki din görevlileri ile bir araya geldi.

Toplantıya, Türkiye Diyanet İşleri Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Raşit Küçük, KKTC Din İşleri  Başkanı Talip Atalay, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Ahmet Durmuş da katıldı.

Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez burada yaptığı konuşmada, iki  caminin birden temelinin atılmasının önemine dikkat çekti ve “Bazı şeylerin tahayülü bile zorken bu müesseselerin kurulması ve Kıbrıs’ımızın ilim hayatına hizmet edecek önemli müesseseler kurulması çok önemli” dedi.

KKTC’deki din görevlileri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Görmez, Diyanet İşleri Başkanı olarak üç yıl içerisinde sadece iki kez KKTC’yi ziyaret etmekten üzüntü duyduğunu kaydetti.

Başkan olarak KKTC’deki din görevlileri ile ilk kez birlikte olduğunu da kaydeden Görmez, “Kalbimde sizin hizmetinize, Kıbrıs’a verdiğim değere muadil bir ilgi gösteremedim” dedi.

Türkiye Diyanet İşleri Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Raşit Küçük de, Diyanet işlerinin Türkiye’nin pek çok alanda gelişmesine katkısı olduğunu vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın,  Türkiye’de değişen dünyaya ayak uydurma çabalarında öncü rol oynadığını kaydeden Küçük, “Demokratikleşme dediğimiz olgunun gelişmesinde inanan kesimlerin çok büyük bir rolü olmuştur” dedi.

Diyanet görevlileri sayısının 140 bini aştığını kaydeden Küçük “Kaliteyi, hizmet anlayışını konuşmanın, tartışmanın zamanı gelmiştir” dedi.

KKTC’ye daha sık ziyaret yapılması yönünde talepler olduğunu ancak bunun gerçekleştirilemediğini kaydeden Küçük, “Kıbrıs’a hizmetin çok büyük bir hizmet olduğu inancını taşıyorum. Çünkü, asırlardır İslam’ın mührü vurulmuş, camiler yapılmış, medreseler yapılmış, arazisinin çok büyük bir kısmı Allah rızası için vakıf edilmiş” dedi.

Din İşleri Başkanı Talip Atalay da, din işlerinin kurumsallaşmasında ve dinin ayakta durup anlaşılması noktasında hizmet verenleri muhabbetle kucakladığını belirtti.

Atalay, “Yüreklerimiz aynı olursa, yürek ve dinimizdeki paralelliği sağlayabilirsek, çok şey yapmış oluyoruz” dedi.

Talip Atalay, din hizmetleri için yaptıkları yardımdan dolayı TC Diyanet İşleri’ne teşekkür etti.

TC Lefkoşa Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Ahmet Durmuş da, Hala Sultan diyarında hizmet vermekten büyük heyecan duyduğunu kaydetti.