GÖNYELİ’DE SİLAHLAR KONUŞTU

Kıbrıs Manşet Özel Haber 

Gönyeli’de önceki akşam saatlerinde çıkan tartışma sonuncunda müşteki Cihangir Tortuk’u darp edip olay yerinde tabanca ile 1 el ateş eden zanlılar Eren Gönen ve Ali Ömer Yayla  tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Aygün Karagil olayla ilgili bulguları aktardı. Karagil, huzurda bulunan zanlılar Eren Gönen ve Ali Ömer Yayla’nın Gönyeli’de 19 Mayıs tarihinde saat 23.00 raddelerinde meydana gelen kanunsuz tabanca ve patlayıcı madde taşıma, meskun mahalde ateş açma, ciddi darp ve tecavüzi alet taşıma suçlarında methaldar olduklarını söyledi. Polis zanlıların  müşteki Cihangir Tortuk’u ile aralarında çıkan tartışma sonucunda konu şahsız tasarruflarında bulundurdukları. Tahta sopa ve kemer ile darp ettiklerini söyledi. Karagil, olayın akabinde zanlılardan birinin olay yerinde tabanca ile ateş ettiğini belirtti. Polis olay yerinde 1 adet boş kovan bulunduğunu ancak tabancanın henüz tespit edilemediğini, ayrıca olaya karıştığı düşünülen kişilerinde olduğunu belirterek soruşturmanın geniş çaplı ve titizlikle yürütüldüğünü söyledi. Polis, zanlıların aranan emare ve kişilere etki etme olasılığının bulunduğunu bu nedenle  3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek bu denli ciddi bir soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.


 Evrim KAMALI