GÖNYELİ CUMHURİYETİNDE ANAYASAYA AYKIRI PEŞKEŞ

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Kendine has yönetim şekli ve kural tanımaz tavırlı yönetimiyle dünyaya meydan okuduğu için belediye değil de ayrı cumhuriyet gibi idare edilen Gönyeli Belediyesinden anayasaya aykırı bir icraat daha . Anayasaya aykırı olarak oy çokluğuyla alınan karar UBP Belediye meclis üyesi Selin Candemir isyan etti. Belediye Başkanı Ahmet Benli'nin kardeşine ait olan ve beldedeki en ayrıcalıklı market sahibi olan Benli Gıda Sarayının bitişiğindeki belediyeye ait olan yeşil alan, normalde 4 farklı parsele temas etmesine, bütün bölgedeki yaşayan halkın yeşil alan ihtiyacı için ayrılmış olmasına rağmen ve anayasaya aykırı bir şekilde gönyeli içerisindeki bir başka bölgeden kendilerine göre aynı ekonomik değerde olduğu iddia edilen başka bir gayrımenkulle takas edildi. Belediye meclisinin oy çokluğuyla aldığı karar muhalefet meclis üyeleri arasında çok sert tepkiye neden oldu.

 

BAŞKANA MEKTUP YAZDI

UBP Gönyeli Belediye Meclis Üyesi İşkadını Selin Candemir, anayasaya aykırı yapılan bu işlem karşısında Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli'ye mektup yazarak kendisinin bulunmadığı bir toplantıda alınan bu kararın anayasaya aykırı olduğunu, kendisinin de bu karara ret oyu vereceğini ve tekrardan meclis gündemine alınarak kararın iptal edilmesini talep etti.



CANDEMİR İÇİŞLERİ VE ÇALIŞMA BAKANLIĞINI DA İKAZ ETTİ

UBP Gönyeli Belediye Meclis Üyesi İşkadını Selin Candemir, anayasaya aykırı yapılan bu işlem karşısında Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli'ye yazdığı mektup gibi, İçişleri ve Çalışma Bakanlığına da usulsüz ve anayasaya aykırı alınan bu kararın iptal edilmesi için bakanlığın da devreye girmesi gerektiğini belirtti.



 ANAYASA AÇIK ŞEKİLDE MÜMKÜN DEĞİL DİYOR

KKTC Anayasasının 159. maddesi uyarınca belediyelere ait yeşil alanların hiçbir şekilde değiştirilmesi, elden çıakrılması vesair amaçlar için belediyenin mülkiyetinden çıkarılması yasaktır. İşbu yasağa rağmen Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, yeşil alanı kardeşine takas yoluyla peşkeş çekmek istemektedir.