GÖKÇEBEL: “MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN OKULUN 2016-2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINA YENİ BİNASINDA BAŞLAYACAĞINA DAİR İMZASI VAR.... BU İMZAYI ÇOCUK OYUNCAĞI MI SANIYORLAR?”

Lefkoşa, 27 Mayıs 16 : Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, risk nedeniyle boşaltılan ve yeni binası inşa edilecek Bayraktar Okulu için çıkılan 2 ihalenin ertelendiğini savunarak, bunu eleştirdi.

Bayraktar Ortaokulu’nun 2016-2017 eğitim ve öğretim yılına yeni binasında başlayacağı kararı alındığını ve bunun altında Milli Eğitim Bakanlığı’nın imzası olduğunu söyleyen Gökçebel, “Hükümet ve bakanlık bu imzayı çocuk oyuncağı mı sanıyor? Bu okulun parası ayrıldı. İhale neden sürekli erteleniyor?” diye sordu.

İhaleye şimdi çıksa bile okulun yeni döneme yetişebileceğinin şüpheli olduğunu kaydeden Tahir Gökçebel, “Halkın gittiği okulları ihmal eden bir Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı istemiyoruz” dedi. 

Yazılı bir açıklama yapan Gökçebel, Bayraktar Ortaokulu’nun ders yılı ortasında yıkılma tehlikesi nedeniyle boşaltıldığını, öğrencilerin eğitimlerine yılsonuna kadar Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde devam etmesi konusunda kararı alındığını, KTOEÖS’ün bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ile anlaştığını kaydetti. Tahir Gökçebel, “Bu gün oldu okulda çalışma başlatılmadı” dedi.

Açıklamasında Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bazı sorular yönelten Tahir Gökçebel, “Birileri bu paraya mı göz koydu? Hükümet, ihaleyi erteleyerek parayı gasp mı edecek? Halkın gittiği okullarda kaos yaşatılması kimlerin işine geliyor? Kime hizmet ediliyor? Kullanılmayan cami, külliye yapımı sorun olmazken neden okul yapımları sorun oluyor?” gibi ifadelere yer verdi.

(RÇ/HA)    FOTOĞRAFLI