CUMHURBAŞKANI AKINCI, GKK KOMUTANI TÜMGENERAL UZUN’U KABUL ETTİ

AKINCI: “ÖZGÜRLÜK, EŞİTLİK VE GÜVENLİKTEN VAZGEÇİLEMEZ”

“TABİİ Kİ TÜRKİYE’NİN GÜVENCESİNİ İSTİYORUZ, BUNUN ANLAŞILMAYACAK BİR TARAFI YOKTUR”

“BİR TARAFIN GÜVENLİK GEREKÇELERİ DİĞER TARAF İÇİN TEDHİT OLUŞTURMAMALI”

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ta çözümün her iki tarafın da kabul edebileceği şekilde olacağını belirterek, özgürlük, eşitlik ve güvenlik gibi üç noktadan vazgeçilemeyeceğini vurguladı.

Sayıca daha az olan Kıbrıs Türk tarafının güvenlik konusunda daha haklı durumda bulunduğunu belirten Akıncı, “Tabii ki Türkiye’nin güvencesini istiyoruz, bunun anlaşılmayacak bir tarafı yoktur” dedi. Akıncı, bir tarafın güvenlik gerekçelerinin diğer taraf için tehdit oluşturmaması gerektiğini de söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın (GKK) 40. kuruluş yıldönümünün de kutlanacağı 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı çerçevesinde Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun ve beraberindeki heyeti kabul etti.

UZUN: “OLASI ÇÖZÜMDE DE VERİLECEK GÖREVLERİ EN İYİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRMEYE HAZIRIZ”

Kabulde konuşan Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya şükran dileklerini ifade ederek, GKK’nın toplumun içinden çıkan, toplumun çocuklarıyla 40. yılında, içerde kamu düzeni, dışarıda güvenliğin sağlanması adına görevini iyi şekilde sürdürdüğünü söyledi.

Bunun için gerekli eğitim, teçhizat ve ekipmana sahip olduklarını dile getiren Uzun, GKK’nın olası bir çözüm durumunda kendisine verilecek görevleri yine en iyi şekilde yerine getirmeye hazır olduğunu vurguladı.

AKINCI: “GKK’YI EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞMİŞ GÖRMEK MUTLULUK VERİCİ”

Cumhurbaşkanı Akıncı da 1 Ağustos’ta başka kutlamaların da yapıldığını hatırlatarak, buna karşın en güncel ve en önemli olanın 40. yılını kutlayacak GKK olduğunu ifade etti ve GKK’yı en iyi şekilde yetişmiş görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

“SAVAŞA HAZIRLIK DEĞİL, TAM AKSİ BARIŞIN DAİMİ OLMASI ADINA…”

Bunun savaşa hazırlık anlamında değil, tam aksine barışın daimi olması adına önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, eğitim düzeyi ve diğer alanlardaki çalışmalarıyla GKK’nın felaketleri önlemek için hazırlıklarının üst seviyede olduğunu belirtti.

“ÖZGÜRLÜK, EŞİTLİK VE GÜVENLİKTEN VAZGEÇİLEMEZ”

Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs’ta çözümün her iki tarafın da kabul edebileceği bir şekilde olacağını kaydederek, ayrılık noktaları, zorluklar ve güçlükler bulunduğunu fakat kendisinin de her zaman vurguladığı gibi özgürlük, eşitlik ve güvenlik gibi üç noktadan vazgeçilemeyeceğini ifade etti.

“TABİ Kİ TÜRKİYE’NİN GÜVENCESİNİ İSTİYORUZ”

Sayıca daha az olan toplum olarak Kıbrıs Türk tarafının güvenlik konusunda daha haklı durumda bulunduğunu belirten Akıncı, “Tabii ki Türkiye’nin güvencesini istiyoruz, bunun anlaşılmayacak bir tarafı yoktur” dedi.

Bunu (güvenliği) diğer toplum için de istediklerini de belirten Akıncı, bir tarafın güvenlik gerekçelerinin diğer taraf için tehdit oluşturmaması gerektiğini de söyledi.

Bölgenin artık çatışma ve savaş değil, bir barış ve işbirliği alanı, havzası olmasını dilediğini belirten Akıncı, Türkiye’nin de bundan fayda sağlayacağına olan inancını dile getirdi.

GKK’ya başarı dileyen Akıncı, KKTC’nin iyi yetişmiş ve donanımlı Güvenlik Kuvvetleri birliklerine sahip olmasından dolayı Tümgeneral Uzun’u kutladı.