BUGÜN GATA’DAN TABURCU OLACAK  ÇAĞMAN İSTİRAHATİNİN ARDINDAN BİRLİĞİNE KATILACAK

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK)  yükümlü Ali Çağman’ın bugün GATA’dan taburcu olduktan sonra ülkeye dönerek istirahatini evinde tamamlayacağını ve daha sonra da birliğine katılacağını bildirdi.

Çağman’ın birliğine katıldıktan sonra da GATA Psikiyatri Kliniği’nin tavsiyesi doğrultusunda Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edileceği kaydedildi.

GKK’dan yapılan açıklamada, bakaya şiddet tehdidi ve telefonla taciz suçlarından dolayı aranan yükümlü Ai Çağman’ın 18 Mart’ta yakalanması ile birlikte yaşanan süreçle ilgili  bilgi verildi.

Açıklamada, Çağman’ın polis tarafından 18 Mart  günü  yasal sınırlara tam uyularak yakalandığı , gerekli tabip kontrolünden geçirilmesini müteakip Askerlik Yasası’nın  38’inci maddesi gereğince birliğine teslim edildiği belirtildi.

Söz konusu personelin Eğitim Merkez Komutanlığı’nda  gerekli işlemlerin yapılmasını müteakip, 19 Mart  tarihinde hastaneye sevk edildiği, hafta sonuna denk gelen 21 ve 22 Mart günleri ailesi ile görüştürüldüğü kaydedildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

“Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde  yapılan muayene ve tetkiklerinde, radyolojik olarak; 2012 yılında geçirmiş olduğu kazaya bağlı olarak oluşan boynundaki kırığın iyileştiği, omuriliğine bası yapmadığı tespit edilmiştir. Ancak fiziki muayene için hastayla yeterli işbirliği kurulamadığından, hakkında karar verilmek üzere GATA’ya  sevkinin uygun olduğu yönünde Hastane Sağlık Kurulu tarafından karar verilmiştir.

Anılan personel, 23 Mart  tarihinde refakatli olarak GATA’ya sevk edilmiş, 2 günü de yatarak izlemeli olarak gerekli radyolojik ve diğer muayeneleri yapılmış, bunların neticesinde GATA Sağlık Kurulu tarafından askerliğe elverişli olduğuna dair karar alınmıştır.

Bununla birlikte, şahsın kendi talebi de doğrultusunda sevk edildiği GATA Psikiyatri Kliniği’nden 10 gün istirahat verilmiş, istirahati evinde geçirmesi ve istirahati bitiminde birliğinin bulunduğu bölgedeki bir hastahanede kontrol edilmesi tavsiye edilmiştir.

Er Ali Çağman 27 Mart 2015 tarihinde, GATA’dan taburcu olmasını müteakip adaya dönecek ve kalan istirahatini evinde geçirecektir.

Er Ali çağman şu anda asker bir şahıs olup, istirahatini tamamlamayı müteakip tekrar birliğine katılacak ve GATA Psikiyatri Kliniği’nin  tavsiyesi doğrultusunda Barış Ruh ve Sinir hastalıkları hastanesine sevk edilecektir”.