Rum plakalı otobüsleri tercih etmesinden dolayı eleştirilen Girne Belediyesi Başkanı Sümer Aygın,

halkın ve belediyenin çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini söyledi:

Otobüslerle alınıp Larnaka’daki Hala Sultan’a götürülmesiyle ilgili konuştu.

Sümer Aygın, daha önce Metehan Sınır Kapısı’ndan aktarmalı olarak gerçekleştirilen ziyaret nedeniyle yaşlıların mağdur olduklarını belirterek, aynı mağduriyetin yeniden yaşanmaması için Girne’den Larnaka’ya direkt gidebilecek otobüs arayışı içerisine girdiklerini söyledi.

Sümer Aygın, KKTC genelindeki otobüs şirketleri ile irtibata geçtiğini ancak aynı anda 400 kişiyi taşıyabilecek kapasitede bir otobüs firması bulamadıklarından yakındı.

Sümer Aygın, KKTC firmalarının, ya diğer KKTC firmalarından yardım alacağını ya da Rum otobüs şirketleriyle anlaşarak 400 kişiyi taşıyabileceklerini dile getirdi.

Otobüs başına KKTC şirketlerinin 550 Euro fiyat biçtiğini ifade eden Aygın, yaptıkları girişim sonucu Güney Kıbrıs’tan bir belediyeyi sponsor olarak bulduklarını ve 7 otobüsten sadece 2’sini ödediklerini anlattı. Otobüs başına 350 Euro ödediklerini belirten Aygın, yapılan uygulamayla belediyenin ve Girne halkının parasını koruduklarını aktardı.

Sümer Aygın, artık bu ülkede bazı olayların da sorgulanması zamanının geldiğine dikkat çekti. Aygın, KKTC’de işletme izinleri olmayan Rum plakalı otobüslerin, yolcu almasının eleştirilmesine değinerek, “Kuzey Kıbrıs’tan geçip, ‘T’ yazan plakaları kapatıp Larnaka’dan yolcu alanlar etik mi davranıyor?” diye sordu. Aygın, 3 buçuk saat yaşlıları otobüslerin içinde bekleten polisi de eleştirdi. Aygın, “Madem ki ceza kesilerek izin verilecekti, yaşlıları niye bu kadar uzun saat beklettiler?” dedi.

Sümer Aygın, KAR-İŞ yetkilileriyle görüştüğünü ve kendilerinin poliste şikayette bulunmadıklarının altını çizerek, Güzelyurt Belediyesi’nin de kendileriyle aynı yolu izlediğini vurguladı.