GÜNGÖRDÜ: “KENT GENELİNDE ASFLALTLAMA ÇALIŞMALARI SÜRECEK”

Girne’de altyapı çalışmaları nedeniyle kazılan yollar asfaltlanıyor.

Girne Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Girne Bedrettin Demirel Caddesi, geçtiğimiz akşam asfaltlandı. Belediye tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Hirondel Çemberi ile Sulu Çember arasında olan güzergahta asfalt kemirme çalışmalarının ardından asfalt serimi işlemi gerçekleştirildi. Caddede yol çizgilerinin çizilmesinin ardından yolun ortasına altından su geçmesine imkan veren bordür taşları yerleştirilecek.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sürekli büyüyerek gelişen Girne’de elektrik, kanalizasyon ve içme suyu yanında Türkiye’den su temini projesi kapsamında yolların kazıldığını belirterek, çalışmaların sona ermesiyle yolların asfaltlanmaya başladığını söyledi. Nidai Güngördü, kentin ana caddelerinden olan Semih Sancar Caddesi’nde alt yapısı tamamlanan büyük bir bölümünün asfaltlanıp yol çizgilerinin yapıldığını ve bördürlerin boyandığını ifade etti.

Hirondel Çemberi ile Sulu Çember arasındaki Bedrettin Demirel Caddesi’nin geçtiğimiz akşam asfaltlandığını anlatan Güngördü, Sulu Çember ile 20 Temmuz Stadyumu Çemberi arasında kalan Mete Adanır Caddesi’nin de yakında asfaltlanacağını kaydetti. Güngördü, kent genelinde asflaltlama çalışmalarının süreceğini sözlerine ekledi.