Girne'de AIDS Paniği

Girne’de yaşayan üniversite öğrencisi 7 aylık hamile Nijeryalı 22 yaşındaki genç kız bebeği için doktor kontrolüne gidince AIDS olduğu ortaya çıktı

Kuzey Kıbrıs’ta üniversite eğitimi için gelen 22 yaşındaki genç kızın hem 7 aylık hamile olduğu hem de AIDS hastası olduğu ortaya çıktı. Girne’de yaşayan Nijerya uyruklu O.F.O’nun hamile olmasından dolayı doktora gittiği yapılan kontroller sonucu AIDS hastalığına yakalandığı belirlendi. Hastane görevlilerin polise haber vermesi üzerine genç kız ifadesi alındıktan sonra sınır dışı edildi. Öte yandan genç kızın çocuğunun babası olduğunu iddia ettiği Nijerya uyruklu erkek arkadaşında ise hastalığa rastlanmadığı öğrenildi. Genç kızın hastaneden alınıp eşyalarını dahi toplayamadan sınır dışı edilmek üzere polise götürülmesine tepki veren arkadaşları, kandırılarak ülkeye getirildiklerini öne sürdü. Nijerya uyruklu F.G.R Star Kıbrıs’a yaptığı açıklamada her yıl onlarca Nijeryalı gencin kandırılarak üniversite eğitimi için KKTC’ye getirildiğini iddia etti. F.G.R, “Bazılarımız günde 30 liraya 14 saat çalışıyoruz. Bazılarımız ise yaşamını idame ettirmek için fuhuş yapıyor. Bedenini satmak zorunda kalan Nijeryalı kızlar hastalık kapıyor” dedi.

HAMİLE GENÇ KIZIN AIDS HASTASI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Üniversite eğitimi için KKTC’ye gelen 22 yaşındaki Nijeryalı genç kızın hem 7 aylık hamile olduğu hem de AIDS hastası olduğu öğrenildi. Girne’de yaşayan Nijerya uyruklu O.F.O’nun hamile olmasından dolayı doktora gittiği yapılan kontroller sonucu AIDS hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. Hastane görevlilerin polise haber vermesi üzerine genç kız eşyalarını dahi toplayamadan sınır dışı edilmek üzere polise götürüldü.

AIDS HASTASI KIZIN ERKEK ARKADAŞI TEMİZ ÇIKTI

Öte yandan genç kızın çocuğunun babası olduğunu iddia ettiği Nijerya uyruklu erkek arkadaşında ise hastalığa rastlanmadığı öğrenildi. Yedi aylık hamile olan genç kızın kimlerle olduğuna dair ifadesinin alındıktan sonra erkek arkadaşı ile birlikte dün itibari ile KKTC’den gönderildiği öne sürüldü. Genç kızın hastaneden alınıp eşyalarını dahi toplayamadan sınır dışı edilmek üzere polise götürülmesine tepki veren arkadaşları, kandırılarak ülkeye getirildiklerini öne sürdü.

BİZİ KANDIRIP GETİRTİYORLAR

Nijerya uyruklu F.G.R her yıl onlarca Nijeryalı gencin kandırılarak üniversite eğitimi için KKTC’ye getirildiğini iddia etti. Kıbrıs’ı bir bütün olarak tanıtıldığını ileri süren F.G.R şunları söyledi: “Bizim ülkemizde buradaki üniversiteleri tanıtmak ve öğrenci bulmak için acenteler kuruldu. Acenteler, gönderdikleri öğrenci başına komisyon alıyor. Ne kadar öğrenci gönderirse komisyonu o kadar çoğalıyor. Bize, Kıbrıs’ta çok fazla iş imkânı olduğunu, hem çalışıp hem de rahat bir şekilde okuyabileceğimizi söylüyorlar…”

KİMİSİ ÇALIŞIYOR, KİMİSİ ÇALIYOR KİMİSİ DE FUHUŞ YAPIYOR

KKTC’ye vaatlerde getirildiklerini ve burada birçok Nijeryalı öğrencinin mağdur olduğunu dile getiren F.G.R sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalışıp okumak hayali ile buraya gelen birçok kişi ziyan oldu. Kimisi hırsızlık suçuna bulaştı. Kimisi yaşamını yitirdi. Bazılarımız günde 30 liraya 14 saat çalışıyoruz. Bazılarımız ise yaşamını idame ettirmek için fuhuş yapıyor. Bedenini satmak zorunda kalan Nijeryalı kızlar hastalık kapıyor. Geri dönmek isteyenlerin birçoğu ise dönüş bileti almak için para dahi bulamıyor. Öte yandan burada binlerce Nijeryalı olmasına rağmen elçiliğimiz dahi bulunmuyor. Dolayısı ile başımıza bir şey geldiğinde sahip çıkan olmuyor.”

BİZİ KANDIRMASINLAR

Kendisinin de vaatlerde ülkeye getirildiğini belirten F.G.R, KKTC’ye geldikten sonra zor günler yaşadığını söyledi. F.G.R, “İnsanları kandırıp buraya getirmesinler. Buraya geldikten sonra anladım ki bize yalan söylemişler. Bu ülke küçük ve iş imkânı da yok. Bu nedenle binlerce Nijeryalıyı getirtip burada ziyan etmesinler” şeklinde konuştu.  

Kaynak: Star Kıbrıs