Girne, 2 Ekim 14 (.): Girne Kaymakamı Mehmet Envergil Başkanlığında toplanan Girne İlçe Emniyet Kurulu alınan kararları açıkladı.
Girne Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ilçe emniyet kurulunun dünkü toplantısında alınan kararlar şöyle:

“Ağaç kesimi, sökülmesi, aktarılması ve budanması için Girne Kaymakamlığı’ndan izin alınmalı. Budamadan çıkacak odunların taşınması ve satılması izne tabi olması nedeniyle izin alınmadan yapılacak satım ve taşıma işlemlerine yasal işlem uygulanacak.

Kuyulardan parsel dışına su çıkarılması gerek tarımsal gerekse ticari amaçlı izne tabi olup kaymakamlıktan izin alınmadan parsel dışına su taşıyan ve satışı yapanlara yasal işlem uygulanacak.

Kurban Bayramı süresince müzikli eğlence yerleri Çevre Dairesi’nden müzik izni alacak ve alınan izinde belirtilen süre ve ses desibeline dikkat edecek.

Girne’de asayiş bakımından uygun görülen noktalara mobese kameraları konması yönünde Girne Belediyesi ile Polis Müdürlüğü ortak çalışma yapacak.

Pilot bölge seçilen Girne bölgesinde Suçları Önleme Hizmetleri’nin (yaya devriye gibi) yaptığı denetimler başarılı olması nedeniyle devam edecek.”

(UG/ŞEB)