Girne Üniversitesi’nin düzenlediği “Levant Denizcilik Tarihi Sergisi” izlenime açıldı.

Girne Üniversitesi’nin denizciliğin geleceğine yön vermek için önce tarihini bilmenin gerekli olduğu bilinciyle çalışmalarını yürüttüğü ve düzenlediği belirtilen serginin açılışına Türkiye Cumhuriyeti  Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça,Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü  Dr. İ. Suat Günsel, Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Cemre S. Günsel Haskasap, YDÜ Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel, Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, YDÜ Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan ve Öğretim üyeleri, Girne Üniversitesi, Öğretim üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Umut Koldaş, serginin açılışında yaptığı konuşmada, “Levant, denizin ve denizciliğin ruhunu özümsemiş bir medeniyetler topluluğunu sosyoekonomik, siyasi ve kültürel coğrafyasıdır. Levant tarihi, aynı zamanda çok kültürlü bir uygarlıklar tarihidir. Akdeniz’in kültürel erime potasında birbirlerinden etkilenmiş ve belli noktalarında birbirleriyle geçişmiş olan uygarlıkların tarihidir” dedi.

Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, “Levant Denizcilik Tarihi Sergisi"nin adı itibariyle çok şey ifade ettiğini ve dünya denizcilik tarihinin karşılarına getirildiğini söyledi.

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel ise, “Doğu Akdeniz ve Kıbrıs adasında asırlardır sürdürülen bu denizcilik faaliyetleri günümüze kadar sürekli olarak gelişmiş ve beraberinde çok zengin bir kültürel mirasın da oluşmasını sağlamıştır” dedi.

Günsel, serginin yerli ve yabancı birçok ziyaretçiyi ağırlamasından duyulan memnuniyeti dile getirerek, yeni projeler ve denizcilik sergilerinin hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

Konuşmaların ardından, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel, Sergi Kuratörü Ali Rıza İşipek’e plaket takdim ederken, Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Cemre S. Günsel Haskasap da TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça'ya gravür tablo hediye etti.