70 DÖNÜM ARAZİ: Bellapais-Ozanköy arasındaki bölgede yer alan Kıbrıs Vakıflar İdaresi'ne bağlı arazi 70 dönümü kapsıyor. Büyük bir arazi olma özelliği taşıyan Bellapais-Ozanköy arasındaki yer Turizm yatırımları için uygun olsa da Kıbrıs Vakıflar idaresi tarafından İmam Hatip Lisesi için kiralandı .

İMAM HATİP LİSESİ YAPILACAK: Türkiye Maarif Vakfı, dünyadaki tüm FETÖ okullarını devralarak, işletmek amacıyla kuruldu. Vakıf, bir süredir, Kıbrıs'taki bazı yurtların kendilerine devri için çaba harcamaktaydı. Vakıflar İdaresi Müdürü İbrahim Benter aracılığı ile adaya gelen vakıf, Girne ve İskele bölgesinde süratle "dini eğitim" verecek okullar açmak istiyor.

GÜLÜNÇ PARAYA: Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu'nun 70 dönümlük arazinin Türkiye Maarif Vakfı'na kiralanması için gülünç bir para talep etti. Vakıflar, yıllık sadece bin Sterlin kira alacak. Kiralama süre-si uzun olduğu için Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor. Karar, henüz onay için kurula gitmedi

"ONAYLADIK AMA BEKLIYOR' Vakıflar İdaresi Yönetim Kurul, Başkanı Gürsel Uzun, yapılan ki ralanmanın yönetim kurulunda onaylandığını ancak Bakanlar Kurulu'na gönderilmediğini belirtti. Uzun, kiralama işleminin uzun süredir gündeminde olduğunu söyledi.

Haberin Devamı için HAVADİS GAZETESİ'nde. Bugün mutlaka bir Havadis alın...