Girne’de, Semih Sancar Caddesi- Beylerbeyi sinyalli kavşağında trafiği rahatlatacak yeni bir düzenleme hayata geçiriliyor.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, mevcut kavşakta başlatılan deneme süreciyle birlikte, Beylerbeyi sinyalli kavşağına 4 fazlı çalışan trafik ışıkları, 3 faza indirildi ve sinyal süreleri uzatılarak daha fazla aracın geçmesi sağlandı.

LİMANA DOĞRU GİDECEKLER İÇİN 3. ŞERİT

Ayrıca Doğanköy çemberinden başlayarak halen iki şerit olan yolun 3 şeride çıkarılarak Girne Limanı çemberine doğru sürekli geçiş sağlanmasını içeren bir proje de önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek. Böylece 250 metre boyunca 3 şerit uygulamasıyla sürekli geçiş imkanı sağlanarak Beylerbeyi’ne dönecek araçlar için de ayrı bir şerit düzenlemesi yapılacak.

Girne Belediyesi’nin açıklamasına göre, projede ikinci etapla birlikte, Semih Sancar Caddesi’nden Liman çemberine doğru geçişler ayrı şerit; Beylerbeyi’ne dönüşler başka bir şerit üzerinden yapılabilecek. Bu sayede mevcut araç geçişleri iki katına çıkarılabilecek. Sürekli geçiş ile Doğanköy çemberine kadar uzanan trafik kuyruklarının azaltılması düşünülerek, daha çok taşıtın geçmesi sağlanacak.

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER BELEDİYEYE İLETİLEBİLİYOR

Açıklamada, projeyle ilgili bilgi ve detayların Girne Belediyesi Halkla İlişkiler Şubesi’nden edinilebileceği ayrıca konuyla ilgili görüş ve önerisi olanların da belediyenin internet adresinden veya Halkla İlişkiler bölümüne bizzat iletebileceği kaydedildi.