29 Haziran 2014 tarihinde yapılacak yerel yönetimler seçiminden önce şu anda görev yapan belediye başkanlarının görev süreleri içerisinde yaptıkları usulsüz ve dengesiz işler su yüzüne çıkmaya başladı. Bu gün sizlere Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’ın gerçekleştirdiği usulsüz işleri belgeleri ile aktaracağız.

Belediyenin Ocak 2009-Ağustos 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen birim fiyat uygulaması ve fatura karşılığı gerçekleştirilen ödemelere ilişkin Sayıştaylığın TE-1/2012 sayı ve 1Şubat 2012 tarihli firmaların seçiminde görülen dengesizliği içeren raporu ile sizlere sunuyoruz.

Belirtilen süre içerisinde belediyenin yaptığı alımların %70’nin Aygınlar Yapı Ltd’en gerçekleştirildiği vurgulanırken diğer marketlerden yapılan alımlarda rakamları ile gözler önüne serilmektedir.

Burada bal tutanın parmağını değil on parmağını yaladığı bir durumun olduğu görülmekte. Seçim meydanlarında dürüstlük nutukları sallayanların gerçek gayelerinin cep doldurma olduğu gerçeği bir kez daha açık bir şekilde görülüyor. Bu ülkede hiç kimse “Halk için varım ve halka hizmet” safsatasını yinelemesin. Amaçları ve gayelerinin sadece ve sadece kendi çıkarlarını ön planda tutan ve hizmet verirmiş görüntüsü altında ceplerini dolduran kişilere ülke halkının “Yeter artık” diyeceği günlerin yakın olduğuna inanmaktayız.

Sizlere aşağıda sunacağımız konu rapor ve tablo hakkında ki yorumu genelde KKTC özelde Girne halkına bırakıyoruz.