Girne Belediyesi, Aşağı Girne kanalizasyon altyapı işleri için ihaleye çıkıyor.

Girne Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden yapılan açıklamada, Girne Belediye Meclisi’nin Aşağı Girne kanalizasyon altyapı işleri için eylül ayında ihaleye çıkması kararı aldığı belirtilerek, kentin özellikle yoğun yapılaşma olan batı bölümünde kanalizasyon altyapı ağının bulunmadığı kaydedildi.

Turizm açısından önemli bir kent olan Girne’nin prestijli bölgesi olan proje alanının zeminin kayalık olması nedeniyle konutlara ait atık su kuyularının kısa sürede dolup taştığı belirtilen açıklamada, projenin hayata geçmesiyle sağlık sorununun ortadan kalkacağı ve kanalizasyon ağının batıya doğru genişleyeceği anlatıldı.

Proje kapsamında eski atıksu terfi istasyonunun iptal edileceği ve yeni istasyonun daha düşük bir seviyede inşa edileceği belirtildi.

Finansmanı TC Büyükelçiliği ile Girne Belediyesi tarafından karşılanacak projede yapılacak altyapı işlemleriyle kanalizasyon ağının geçeceğisokak isimleri şunlar:

“865 m. 400 mm. ile 1,300 m. 200 mm. çapında kanalizasyon hattı ve terfi istasyonu inşası. Proje, gelecekte kanalizasyon sistemine katılacak Karaoğlanoğlu bölgesi ve Girne’nin batısındaki yerleşim yerlerini toplayacak ana kollektörün başlangıcını da kapsayacak.

Projenin kapsadığı sokaklar; 30 Ağustos Sokak, Yasemin Sokak, Mustafa Mühürcü Sokak, Mercan Sokak, Said Terzioğlu Sokak, Mavi Kordon Sokak, Gazi Osman Paşa Sokak, Polatlı Sokak, Mehmet R. Muhtar Sokak, Adaçayı Sokak.”