TUNALI: “BAZI SENDİKALARIN SORUMLULARIN CEZALANDIRILMASI İÇİN YETERİNCE SES ÇIKARMADIĞINI ENDİŞEYLE İZLİYORUZ”

 Kuzey Kıbrıs Genç İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Ceyhun Tunalı, ülkedeki bazı sendikaların sadece hak ve menfaat noktasında sesini yükselttiğini ancak sorumluların cezalandırılması için yeterince ses çıkarmadığını savunarak, “Bunu endişeyle izliyoruz” dedi.

Tunalı, “Hükümetin sorunun kaynağına inmesini, sendikaların ise kamu kurum ve kuruluşlarımızı bu hallere sokanların cezalandırılması için ciddi eylemler yapmasını bekliyoruz” dedi.

GİAD Başkanı Ceyhun Tunalı, yazılı bir açıklama yaparak KTHY-CAS çalışanlarının eylemlerini ve bunlara neden olan gelişmeleri takip ettiklerini belirtti.

“GÜNDEM SAPTIRILIYOR”

Tunalı, genelde kamu kurumlarının ve KİT’lerin, özelde ise KTHY’nin hangi sebepler ve kimler tarafından batırıldığının saptırıldığını, gündemin başka noktalara taşındığını kaydetti.

Milli havayolunun batmasında rol oynayanların bugün elini kolunu sallayarak dolaştığını, hayatlarına hiçbir şey olmamış gibi devam ettiğini  belirten Tunalı, buna geçmiş hükümetler dönemindeki bazı uygulamaların neden olduğunu savundu.

Tunalı, şunları kaydetti:

“Tüm yolsuzlukların ve sorumsuzlukların yargıya taşınacağı, suçluların cezalandırılacağı sözü veren hükümetin programında ‘KTHY konusunda araştırma başlatılacaktır’ ibaresi de var. Hükümet hiçbir konuda sözünü tutmadığı gibi, KTHY konusunda da gerektiği şekilde hareket etmiyor.”