Gezici: "Kamuoyuna yansıyan anket bize ait değil”

Seçim tarihi tartışmaları ile çok sayıda anket de ortaya çıkmaya başladı. Bu anketlerin bazılarının halkı yönlendirmeye çalışılan uydurma anketler olduğu öne sürülüyor...

Geçtiğimiz hafta Cuma günü kamuoyunda bazı haber sitelerinde yayınlanan ve Gezici araştırma şirketine ait olduğu iddia edilen anketin uydurma olduğu ve gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Gezici araştırma şirketi sahibi Murat Gezici bir yerel televizyon kanalına bağlanarak anket sonucu olarak basında yer alanların doğru olmadığını söyledi. KKTC kamuoyuna yansıyan anketin kendi anketi olmadığını ve bunu yaparak kendi anketi hakkında halkı yanıltmaya çalışanlar hakkında yasal yollara başvuracağını belirten Gezici, düzenleyeceği basın toplantısıyla kendi anket sonuçlarını açıklayacağını vurguladı.
 
“Manipülasyon amacıyla kamuoyuna sunuldu”

Haberal Kıbrıslı Gazetesi’nde de Gezici anketi olarak yayınlanan anket rakamlarının aslında birileri tarafından masa başında hazırlandığı ve manipülasyon amacıyla kamuoyuna sunulduğu gözlemlendi.

Gezici: "Kamuoyuna yansıyan anket bize ait değil”

Gezici araştırma şirketi sahibi Murat Gezici bir yerel televizyon kanalına bağlanarak anket sonucu olarak basında yer alanların doğru olmadığını söyledi. KKTC kamuoyuna yansıyan anketin kendi anketi olmadığını ve bunu yaparak kendi anketi hakkında halkı yanıltmaya çalışanlar hakkında yasal yollara başvuracağını da açıklayan Murat Gezici, Salı günü düzenleyeceği basın toplantısıyla kendi anket sonuçlarını açıklayacağını vurguladı.

“Halkın tercihleri yönlendirilmeye çalışılıyor”

KKTC’nin, seçim tarihine dair açıklamalar ertesinde, adeta bir seçim atmosferine girmeye başlamasıyla birlikte çok sayıda anketin ortaya çıkması dikkat çekiyor. Asılsız olan ve haber siteleri kanalıyla ortaya atılan anketlerde temel amacın halkın nabzını ölçmekten ziyade halkın tercihlerini yönlendirmek olduğu gözlemleniyor.

Haberal Kıbrıslı Gazetesi