Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin “huzur operasyonu” adı altında fuhuşa yönelik yaptığı operasyonlara önceki gün bir yenisi daha eklendi. Lefkoşa’da önceki akşam “haksız kazanç, fuhuşa teşvik ve fuhuş yoluyla kazanç sağlama” suçlarıyla bağlantılı olarak ikisi konsomatris 6 kişi gözaltına alındı.


Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar davaları görüşülünceye kadar teminat şartlarıyla serbest bırakıldı.  Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit, huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davada Savcı Damla Güçlü ve Savunma Avukatları mahkemede hazır bulundu. Meselenin tahkikat memuru mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

İşbirliği
Polis, 1 Temmuz 2013 tarihinde Lefkoşa’da gerçekleştirilen bir operasyonda taksi şöförü Gökhan Demir’in kullanımında bulunan taksi içinde isimlerinin baş harfleri A.S ve İ.C olan iki konsomatris tespit edildiğini söyledi.

Zanlı Gökhan Demir’in, A.S ve İ.C’nin tutuklandığını aktaran polis, söz konusu konsomatris kızları Girne’de bir otelde konaklayan A.K ile aranan bir şahıstan Bin TL alan zanlı Gökhan Demir’in, Kings Gece Kulübü işletmecisi Ali Kalyon ile 600TL ödeyerek aldığını ve Girne’ye götürdüğü sırada tespit edildiklerinin öğrenildiğini söyledi.