Gazimağusa’da Uçurtma Şöleni Yapıldı

10. UÇURTMA ŞÖLENİ’NDE GÖKYÜZÜ RENGARENK UÇURTMALARLA BULUŞTU


Gazimağusa Belediyesi ve Mağusa Kültür Derneği tarafından bu yıl 23.’sü düzenlenen Gazimağusa Çocuk Festivali’nde 10. Uçurtma Şöleni yapıldı. 
Festivalin renkli etkinliklerden biri olan Uçurtma Şöleni, Glapsides Plajı’nda dün saat 17:30’da gerçekleştirildi. Aileleriyle birlikte Glapsides Plajı’na gelen yüzlerce çocuk, gökyüzüyle buluşturduğu rengârenk uçurtmalarıyla eğlenceli bir gün geçirdi. 

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter etkinlikte yaptığı konuşmada, Gazimağusa Belediyesi ile Mağusa Kültür Derneği’nin birlikte düzenlediği 
uçurtma şöleninde çocukların çok eğlendiğini, çocuklarda bu coşkuyu görmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Festival kapsamında böylesi 
renkli bir etkinliğin olması ve Glapsides’te yapılmasın çok uygun olduğunu, çocuk festivaline yakışır bir etkinlik yaptıklarını ifade ederek, etkinlikte emeği geçen Mağusa Kültür Derneği üyelerine ve belediye çalışanlarına teşekkür etti. 

Mağusa Kültür Derneği Başkanı Esen Beyköylü de, etkinliğin 10.’sunu yaptıklarını, özveri ile çalışarak hem eğitici hem de eğlenceli etkiliklerde çok sayıda çocuğu buluşturduklarını ifade etti.
Bu yıl 31 Mart 1 Haziran tarihleri arasında hem eğlenceli hem de çocukların yeteneklerini geliştiren birbirinden renkli etkinliğe ev sahipliği yapan festivalde 1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nde Namık Kemal Lisesi önünden 17:30’da Namık Kemal Meydanı’na festival yürüyüşü ve meydanda görkemli gösteriler yapılacak. 3 Haziran’da saat 11:00’da ise Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde Dans Buluşması’yla festival sona erecek.