GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ TENİS KULÜBÜ ÜLKEMİZDE İLK OLARAK PLAJ TENİSİ’Nİ BAŞLATTI

100’ü aşan bir oyuncu sayısı ve kazandıkları şampiyonluklarla son derece başarılı bir grafik çizen Gazimağusa Belediyesi Tenis Kulübü, Kuzey Kıbrıs’ta bir ilk olarak Plaj Tenisi’ni başlattı. Kocareis Plajı’nda düzenlenen tanıtım etkinliğiyle Plaj Tenisi’nin ilk maçını yapan Tenis Kulübü, Plaj Tenisi Turnuvası organize ederek plaj tenisini yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in ilk vuruşu yaparak Plaj Tenisi’ni başlattığı etiklikte, Kulübün Takım kaptanı ile birlikte Meryem Birkan, Zehra İmren, Çağakan Kansu isimli oyuncular çifti olarak 1 setlik gösteri maçı yaptı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, Gazimağusa Belediyesi Tenis Kulübü’nün düzenlediği Plaj Tenisi etkinliğinin hiçbir zaman unutulmayacak bir etkinlik olacağını, bu başlangıçla plaj tenisinin süratle gelişeceğini ve bir ilk olarak bu etkinliğin her zaman hatırlanacağını söyledi. Spor dallarına bir yenisinin eklenmesinin spor alanında hareketliliği getireceğini ve sporcuların kendilerini daha çok göstereceğini ifade eden Arter, başarıdan başarıya koşan tenis kulübüne desteklerinin tam olduğunu, bu desteğin devam edeceğini ifade ederek, plaj tenisinin hayırlı olmasını diledi.

Tenis Federasyonu Başkanı Saffet Barutçu da, yeni bir sporu ülke ile tanıştırmanın mutluluğunda olduklarını, bu sporun başlamasında katkısı olanlara teşekkür etti. Federasyon olarak kendilerinin daha fazla katı yapmak istediklerini ancak her zaman dile getirdikleri bir gerçeği tekrardan ifade eden Barutçu, federasyonların hiçbir idari kadrosu olmadığı için Lefkoşa dışındaki yerlerde faaliyet planlamalarının çok zor olduğunu belirtti. Deniz şehri olan Gazimağusa Belediyesi’nin bu güzel sporun başlamasına yaptıkları katkı için federasyon adına teşekkür eden barutçu, plajı çok olan ülkede plaj tenisinin kısa zamanda yaygınlaşacağını ve çok sevileceğini ifade etti.

Tenis Kulübü Başkanı Cahit Kasapoğlu da, kuzey Kıbrıs’ta bir ilk olarak Gazimağusa Belediyesi Tenis Kulübü’nün Plaj tenisini başlattığını ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını, dünyada son 2-3 yıldır hızla yayılan bu sporu kortlar dışına çıkarıp kuzey Kıbrıs’ın plajlarına yaymak istediklerini söyledi. Kasapoğlu, birkaç hafta deneme yaptıklarını ve tenis plajının sporcular tarafından çok rağbet gördüğünü, federasyonun katkısıyla turnuvalar yaparak sporcuları plajlara çekeceklerini söyledi. Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile çok güzel işler yaptıklarını, çok büyük desteğini gördüklerini ifade ederek Belediye Başkanı Arter’e teşekkür eden Kasapoğlu, Kocareis’e kendilerini misafir ettiği için, sponsorları Gazioğlu’na ve kulübün eski oyuncusu Çağakan Kansu’ya yardımlarından dolayı teşekkür etti. Yaz sonuna geniş katılımlı bir turnuva düzenlemek istediklerini ifade eden Kasapoğlu, Plaj Tenisi’nin normal tenisten farklı bir spor olduğunu söyledi.

Plaj tenisiyle ilgili bilgi veren Kulübün Takım Kaptanı Mehmet Sonat ise, Plaj Tenisi’nde 8 metreye 8 metrelik iki alanın olduğunu, filenin boyunun yüksekliği 1.70 cm olduğunu, raketlerin plajlardaki tahta raketlerden farklı olarak fiberglas bir maddeden yapıldığını, tenis topunun da daha yumuşak olduğunu, mayo giymenin mecburi olduğu Plaj Tenisi’nin plaj voleybolu ile tenisin karışımı bir spor dalı olduğunu söyledi.