Gazimağusa Belediyesi İşyerleri Hijyen Denetimleri Hız Kesmiyor

GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ İŞYERLERİNİN GENEL HİJYEN KOŞULLARININ SAĞLANMASI HEDEFİYLE DENETİMLERİNİ YOĞUNLAŞTIRILDI


Gazimağusa Belediyesi şehir genelindeki işyerlerinde sürdürdüğü denetimlerini çalışma izinleri ve çalışanların sağlık karnelerinin kontrol edilmesine yoğunlaştırdı.

Şehir genelinde sürdürdüğü rutin denetimler kapsamında her işyerinin insan sağlığı açısından risk oluşturmayacak şekilde faaliyet göstermesi ve genel hijyen kurallarına uyulmasına büyük önem veren Belediyenin zabıta ekipleri, çalışanlarının sağlık karnelerini yenilemeyen işyerlerine göz açtırmıyor. Yapılan denetimlerde öncelikli olarak hijyen kurallarının denetimini yapan ekipler, kamu düzeninin gereken biçimde sağlanması ve korunması adına önemli bir gereklilik olan işyerlerinin yasal olmayan eklentilerine ve kamu alanlarının işgal edilmesine de müdahale ediyor.

Bugün yapılan denetimlerde 3 işyeri, çalışanlarının sağlık karneleri yenilenmediği için mühürlenirken, söz konusu işyerlerinden birinin yasal olmayan eklentisinin kaldırılması için işlem başlatıldı. Bir işyerine ise 2 farklı mekan için bir işyeri çalıştırma izni kullanması nedeniyle çalıştırma iznini çıkarması için 3 gün süre verildi.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Gazimağusa Belediye Başkanına vekalet eden Asbaşkan Cem Dana, işyerlerinin çalıştırma izinlerinin ve çalışanların sağlık karnelerinin düzenli olarak yenilenmesi gerektiğini belirterek, “ekiplerimizin çalışanların sağlık karnelerini denetlediği çalışmaları hız kesmeden devam edecek. Bununla birlikte hijyen başta olmak üzere herşeyin insan sağlığına uygun olması gerekiyor” dedi.

Asbaşkan Cem Dana, kimseye ayrıcalık tanımadan sağlık karnelerinde sorun olan her işyerine aynı uygulama yapılarak mühürleme yolu gittiklerini, çalışanların sağlık karnelerinin olmamasının ciddi sağlık risklerini beraberinde getirebileceği uyarısını yaparak, işyerlerinin bu konuyu ciddiye almasını istedi.“Gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerinde genel hijyen koşullarına uyulması konusunda hassasiyet gösteriyoruz” diyen Dana, gıda üretimi yapan işyerlerinde de denetimlerin artarak devam edeceğini belirtti.

Gazimağusa Belediyesi Asbaşkanı Cem Dana, bir süreden beridir yol ve kaldırım işgallerini önlemek için yaptıkları çalışmaların da devam edeceğini, kamusal alanları işgal eden, kent düzenini ve vatandaşlarımızın huzurunu bozan hiç kimseye taviz verilmeden mücadeleye devam edeceklerini belirtti.