Gazimağusa Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü 3 Farklı Etkinlikle Kutluyor


Kadının yaşamın her alanına daha yoğun bir katılım gösterebilmesi için gerekli koşulları oluşturmayı temel hedef olarak belirleyen Gazimağusa Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için 3 farklı etkinliğin yer aldığı bir program hazırladı. 4 Mart’ta Yaşamın içinde kadın” paneliyle başlayacak program, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yürüyüş ve sergi açılışı ile son bulacak.
4 Mart Çarşamba günü saat 18:00’da “Yaşamın içinde kadın olmak” panelinde “Girişimcilikte kadın olmanın etkisi” başlığında Semra Ltd. Direktörü ve İş Kadınları Derneği Başkanı Semral Erel, “Kadının toplum ve Aile içi Rolü” başlığında Psikoterapist Şebnem Deniz Ersoy ve “Kadın ve Sağlık” başlığında ise Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Şerife Göksü sunum yapacak. 8 Mart’ta ise 12:00’da sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla yapılacak yürüyüşte kadın haklarına dikkat çekilerek son dönemlerde kadınlara yönelik şiddete karşı farkındalık yaratılması amaçlanacak. Yürüyüşün ardından Belediye bünyesinde faaliyet gösteren MGA Bizim Atölye sergisi ve kokteyli yapılacak.

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa Belediyesi olarak, kadınların toplumumuzdaki önemine dikkat çekmek, kadınların hayatımızın her alanındaki etkilerini ve katılımcılığını artırmak hedefiyle hareket ettiklerini söyledi. Tüm dünyada olduğu gibi Kıbrıs’ta da sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik yaşamda, çağdaş, yenilikçi ve mücadeleci bir tutum sergilenmesi gerektiğini ifade eden Arter, kadının yaşamın her alanına daha yoğun bir katılımını sağlamak için kadın odaklı çalışmalar yaptıklarını, gerçekleştirecekleri etkinliklerle de bu konudaki katkılarını sürdüreceklerini belirtti.
Belediye Başkanı Arter, belediye bünyesinde faaliyet gösteren MGA Bizim Atölye’de kadınların çeşitli üretimlerde bulunduklarını, eğitim alan kadınların üretim yapabilecek vasıflara sahip olduklarını ve yaptıkları üretimlerden de ekonomik kazanç elde ettiklerini söyledi.