Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti’nin bugün gerçekleşen olağan genel kurul toplantısında Reşat Akar yeniden başkan seçildi.

Gazeteciler Cemiyet üyeleri, Reşat Akar’ın başkanlığındaki yeni yönetim kurulu listesini oybirliği ile onayladı.

Gazeteciler Cemiyetinden verilen bilgiye göre, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ile Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Başkanı İbrahim Erdoğan’ın şeref konuğu olarak katıldığı genel kurul toplantısı, şehitle için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Faaliyet raporunun okunmasının ardından Asbaşkan Ali Hançerli tarafından mali rapor okundu ve onaya sunuldu.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulunda 23/2016 sayılı Dernekler Yasası gereğince değiştirilmiş tüzük de oybirliği ile kabul edildi.

AKAR: “HERKESE EŞİT MESAFEDEYİZ”

Reşat Akar, geçmiş dönem faaliyetleri hakkında bilgi verirken “Görevde bulunduğumuz süre içinde, diğer başka örgütler gibi iç siyasete karışmamış, herhangi bir siyasi partinin etkisi altına girmemiş, özgür, bağımsız ve tarafsız bir örgüt çizgisinde hareket edilmiştir” dedi.

KARACA’DAN, AKAR’A TEBRİK PLAKETİ

Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti’nin genel kurul toplantısına katılan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Reşat Akar’a plaket takdim etti ve yeni dönemde başarılar diledi.

Karaca, Türkiye’de basın özgürlükleri konusunda yaşanan sıkıntıların sona ermesini dilerken “Hem Anavatan’da, hem de Yavruvatanda basının özgür olmasını istiyoruz. Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti ile var olan yakın ilişkilerimizi geliştirerek sürdüreceğiz” dedi.

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Başkanı İbrahim Erdoğan da, Reşat Akar ve Yönetimine yeni dönemlerinde başarılar diledi.

YENİ YÖNETİM KURULU

Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetim kurulu şöyle oluştu:

Başkan Reşat Akar, Asbaşkan Ali Hançerli, Faal Üyeler Sezgin Madencioğlu, Cem Emre, Aybeniz Küzeci Yıldırım, Aziz Karaaziz, İnal Uzun, Ziya Tunç, Çiğdem Aydın, Nermin Volkan, Mehmet Kasımoğlu.Yedek Üyeler Ahmet Çakartaş, Osman Güvenir, Gökhan Güler.

Disiplin Kurulu Erten Kasımoğlu, Aydın Akkurt, Ata Atun. Yedek Disiplin Kurulu Üyeleri Kerime Kasımoğlu, Tolgay Tarıman.

Denetleme Kurulu Hakan Dervişoğlu, Tamer Atagül, Altay Sayıl. Yedek Denetleme Kurulu Üyeleri Celal Bayar, Ahmet Hacıveli.

Onursal Başkan Akay Cemal.