GAÜ’DEN ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), 2017-2018 Akademik yılında, üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler için, 3 kıtada bulunan 7 kampüsünden birisi olan İngilitere Canterbury kampüsünde, 2018 YGS-LYS’ye hazırlanırken, yıl kaybı yaşamamaları için hazırlık eğitimlerini alma fırsatı sunuyor.



Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Öğrenci İşleri Daire Başkan Yardımcısı Uğur Uysal Yorulmaz, GAÜ’nün; İngiltere Canterbury, Moldova, ABD, Sri Lanka, Hong Kong, İstanbul, Karpaz ve Girne olmak üzere 3 kıtada 7 kampüsü bulunduğunu belirterek, öğrencilerin kazandıkları burslar ile ek bir ücret ödemeden eğitimlerinin bir bölümünü bu kampüslerde sürdürebildiğini ifade etti.

Yorulmaz ayrıca, 2017-2018 akademik yılı için 2008 yılından itibaren eğitim vermeye devam eden, GAÜ Canterbury kampüsünde, üniversiteye yerleşemeyen öğrencilere yönelik, yıl kaybı yaşamamaları için, 2018 YGS-LYS’ye hazırlanırken hazırlık eğitimlerini alma fırsatından bahsederek şunları söyledi;

“2017-2018 akademik yılı itibariyle üniversitemiz çok doğru bir karar verdi. ÖSYM istatistiklerine baktığımız zaman çok büyük sayıdaki öğrencilerin yerleşemediğini görüyoruz. Bu öğrenciler için büyük bir fırsat. Lise mezunu bir öğrenci, GAÜ Canterbury kampüsünde dil eğitimine başlayıp zaman kazanabiliyor. Tabii ki burada öğrencilerimizi yurtdışı kampüsüne yönlendirmemizin başlıca nedenleri var. Bunlardan birincisi bir dili öğrenebileceğiniz en iyi yer kendi ülkesidir. İngilizce temelini sağlam oturan öğrencilerin akademik camiada daha başarılı olduğunu görüyoruz. Öğrenciler bazen şunu karıştırabiliyor; Canterbury bizim anlaşmalı olduğumuz bir üniversite kampüsü değil, direkt olarak bizim bir kampüsümüzdür. Bu Türkiye'de ve KKTC'de hiçbir üniversitenin sahip olmadığı bir avantajdır” dedi.