GAÜ 2’İNCİ TİYATRO GÜNLERİ SONA ERDİ

GAÜ SAHNESİNDE SANAT SEVERLER TİYATROYA DOYDU

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 2’inci Tiyatro Günleri’ne sanat severler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. GAÜ ve TeknoGold işbirliğinde gerçekleşen organizasyonun birinci gününde “Mehşer-i Cümbüş”, “Bira Fabrikası”, “Sondan Sonra”, “Parkta Güzel Bir Gün”, “Köpek Kadın Erkek” isimli oyunlar GAÜ sajhnesinde tiytatro severler ile buluştu. GAÜ Oyunculuk - Drama Bölümü ve TeknoGold işbirliğinde 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü çerçevesinde gerçekleşen etkinlik, tiyatro severleri oyunlara doyururken, Türkiye’nin öncü sahnesi Moda Sahnesinden, “Köpek, Kadın, Erkek” isimli tiyatro oyunu ile muhteşem bir final gerçekleştirdi.

GAÜ ve Teknogold işbirliğinde gerçekleşen, Altın Sponsor olarak Baştaşlar , Gümüş Sponsor olarak Creditwest Bankası, Bronz Sponsor olarak ise Çangar Motors ve Pepsi, konaklama sponsoru olarak ise Chateau Lambousa Otel’in desteği ile GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall sahnesinde gerçekleşen GAÜ 2’inci Tiyatro Günleri kapsamında sahne alan oyunlara, devlet yetkilileri, halk ve öğrenciler yoğun ilgili gösterdi.

Ayrıca GAÜ 2’inci Tiyatro Günleri kapsamında bu yıl ilk kez “Yamuk Yemek”, “Çok Soğuk” isimli çocuk oyunlarıda sahnelenirken, ayrıca Prof. Dr. Güzin Yamaner tarafından “Feminist Tiyatro” başlığında söyleşi gerçekleştirildi. Yamaner gerçekleştirdiği söyleşide, tiyatronun ilk doğduğu yıllardan günümüze kadar gelişim sürecine değinirken, kadının tiyatrodaki yer alışı ve özellikle orta çağlarda yaşadıkları zorluklardan bahsetti. Ayrıca Yamaner, günümüzde tiyatrocu kadınlara toplum tarafından farklı gözle bakıldığı, oyunda büründüğü rol ile gerçek hayatlarının bağdaştırılarak uygun olamayan şekilde tepkiler gösterildiğinden yakınarak, sanata olan değerin günümüzdede toplumlar tarafından yeterince gösterilmediğini vurguladı.

GAÜ 2’inci Tiyatro Günlerinin kapanış gecesinde sahne alan “Kadın, Köpek, Erkek” isimli oyun öncesinde, GAÜ Drama-Oyunculuk bölümü öğrencileri tarafından tiyatro bildirisi okundu. Oyunun ardından gerçekleştirilen Plaket töreninde, Tiyatro günlerine yaptıkları katkılardan dolayı Ana Sponsor Asel Grup Teknogold, Altın Sponsor Baştaşlar , Gümüş Sponsor Creditwest Bankası, Bronz Sponsor Çangar Motors ve Pepsi ile konaklama sponsoru Chateau Lambousa Otel yetkilileri yanında geçmiş yıllarda birçok ünlü oyuncunun hocalığını yapmış olan GAÜ Drama-Oyunculuk Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Levent Süner’e GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi ve GAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.