GAÜ Sosyal Sorumluluk Projelerine Hız Kesmeden Devam Ediyor‏

“HAYAT, ÇOCUKLAR İLE RENKLİ” ETKİNLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR “Ben dinliyorum, sen dinliyor musun?”

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAU) ile Girne Amerikan Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Hayat, Çocuklar ile Renkli” etkinliği Arabahmet bölgesindeki çocuklara eğitim elinin uzatılmasının yanısıra, eğlenerek farkındalık yaratılması adına da dikkat çekti. Girne Amerikan Üniversitesi, İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd.Doç.Dr. Feriha Dikmen ve İletişim Fakültesi ile Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri eşliğinde Arabahmet bölgesindeki çocuklara eğitim elinin uzatılması, bu konuda eğlenerek farkındalık yaratılması takdirle karşılandı. Masal Okuma Yarışması

“Hayat, Çocuklar ile Renkli” etkinlikleri çerçevesinde bu hafta düzenlenen “Masal Okuma” yarışması renkli görüntülere sahne oldu. İletişim Fakültesi öğrencilerinin, eğitime katılan çocuklarla birlikte okuma becerilerini geliştirme amacıyla düzenlediği “Masal Okuma” yarışmasıyla ilgili olarak açıklamada bulunan Yrd.Doç.Dr. Feriha Dikmen, her hafta eğitim alan çocukların gelişme kaydederek okuma becerileri, el becerilerinin geliştiği, eğitimin yanında akademik kadro ve öğrenciler ile de duygusal bir bağ kurulduğunu ve en önemlisi de İletişim Fakültesi öğrencilerinin bölge çocuklarını sahiplendiğini belirterek şöyle dedi:

“Düzenlediğimiz sosyal sorumluluk projesi kapsamında, çocukların ihtiyaçlarını dahi düşünerek katkı koyan tüm öğrencilerimizle gurur duyduk” Eğitim çocukların en büyük hakkı Eğitimin çocukların en büyük hakkı olduğunu vurgulayan Dikmen, Kıbrıs’ta ilklere imza atan GAÜ’nün kardeş üniversitesi Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin tarihi dokusu ve yapısı ile birleşen sosyal sorumluluk projelerinin devam edeceğine işaret ederek “Bu etkinliklerin hedefi bölgeyi desteklemektir” dedi.

Kendilerinin gururla üstlendiği bu görev ve sorumluluğu tüm Kıbrıs halkına yaymak istediklerini vurgulayan Yrd.Doç.Dr. Feriha Dikmen, bölgedeki çocukların da üniversiteyi sahiplenmesi, üniversite öğrencilerini öğretmen olarak görmesi ve saygı duyması noktasında da GAU ve KAU olarak bu yardım elini ders kapsamında İletişim Fakültesi öğrencileri ile uzatmaktan büyük bir mutluluk duyacaklarını söyledi. Eğitici programlar sürecek

En önemli ayrıntının derste işlenen bilginin birebir iletişim ile uygulamaya dönüşmesi olduğunu vurgulayan Dikmen, ilerleyen günlerde çocukların gelişim süreci de dikkate alınarak, eğitici programların devam edeceğinin altını çizdi. Etkinliklerde görev alan İletişim Fakültesi öğrencileri de, çocuklarla kurdukları iletişimin yanında, iletişim becerilerinin takip edilmesi ve üstlenmiş oldukları sorumluluk ile öğrencilerin kendilerine olan yaklaşımın derslere ve projeye bağlılıklarını daha da artırdığını söylediler.


 





......