GAÜ OKULLAR GRUBU ÖĞRENCİLERİNDEN TOPLUMA ÖRNEK DAVRANIŞ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okulla Grubu, kanser hastalığına karşı farkındalığı artırmak amacıyla “TULİPS Kanser Hastalarına Yardım Derneği” adına etkinlikler gerçekleştirildi.



TULİPS Kanser Hastalarına Yardım Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirilen organizasyonda öğrenciler pembe kıyafetlerle okula geldi. Öğretmen, okul idarecileri ve çalışanlar vakfın hazırladığı pembe tişörtleri satın alıp gün boyunca giyerek, kanser hastalığına karşı duyarlılık gösterdi.



Konuyla ilgili GAÜ Okullar Grubundan yapılan açıklamada, kanser konusunda toplumun bilinçlenmesi gerektiğinine dikkat çekilerek, kanserin önlenmesi konusunda da çocuk ve gençlerin bilinçlenmesinin ve erken teşhisin önem arz ettiği vurguladı. Özellikle kanser gibi hastalıklar konusunda erken teşhisin çok önemli olduğu ve bu konuda toplumun çocuk yaşlarda bilinçlendirilmesinin büyük önem arz ettiği vurgulandı. Çocuk yaşta aşılanan bu duyarlılığın toplumun bilinçlenmesine büyük katkı sağladığı belirtilerek, bu tip konularda çocukların daha hassas olduklarını dile getirildi.



GAÜ Okullar Grubu bünyesinde bulunan okullarda, öğrenciler okul bahçelerinde düzenledikleri pembe renklerle semboller yaptı. Kanser konusunda öğretmenleri tarafından bilgilendirilen öğrenciler kendi aralarında kanser hastaları için yardım toplayarak topluma örnek davranış sergilediler.