GAÜ ÖĞRENCİSİNDEN SPORDA ÜSTÜN BAŞARI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) sporda aldığı başarılara bir yenisini daha ekledi.

Türkiye Vücut Geliştirme ve Finess Federasyonu tarafından organize edilen, Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası’nda GAÜ Turizm Bölümü öğrencisi Emre Özkaran, göstermiş olduğu üstün başarı ile rakiplarini geride bırakarak iki dalda başarı gösterdi. Yalova ve Zonguldak’ta gerçekleşen şampiyolarda üstün başarı sergileyen Özkaran, Milli Takım Seçmeleri Klasik Vücut Geliştirme Açık Siklet dalında Gençeler üçüncüsü olurken aynı zamanda Klasik Vücut Geliştirme Gençler Açık Siklet dalında da Türkiye İkincisi oldu.
GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar, Emre Özkaran ve antranörleri makamında kabul ederken, Emre Özkaran konuyla ilgili yaptığı açıklamada, vücut geliştirme ve fitness sporuna 2011 yılında başladığını belirterek, bu süreçte KKTC’de, Türkiye’de ve uluslararası turnuvalarda yarıştığını belirtti. Özkaran, geçtiğmiz sezonda almış olduğu başarılardan bahsederek, Türkiye’de 2’ncilik ve 3’üncülükerinin olduğuna, ilerleyen zamanlarda kendisini geliştirerek ülkesine ve GAÜ’ye daha büyük başarılar getireceğini söyledi. Özkaran ayrıca hedefinin Türkiye Milli takımında yelalmak olduğunu vurguladı.
GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi kabulda gerçekleştirdiği açıklamasında, Girne Amerikan Üniversitesi olrak Emre Özkaran’nın göstermiş olduğu başarısından doları gurur duyduklarını belirterek, önemli bir spor dalında yalnızca KKTC’de değil, dünya çapında başarı elde ettiğini belirterek, kendisini GAÜ Küresel Bilim ailesi adına tebrik etti. Vehbi, özellikle vücut geliştirme ve fitness sporunda doping olaylarının sıklıkla gerçekleştiğini ifade ederek, Emre ile kendisini geliştirme aşamasında hiçbir zaman bu yollara başvurmamasından dolayı örnek teşgil edilebilecek bir sporcu olduğunu ve kendisi ile gurur duyduklarını belirtti