GAÜ KIRGIZ DEVLET HUKUK AKADEMİSİ’YLE ANLAŞMA İMZALADI


 Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'te bulunan Kırgız Devlet Hukuk Akademisi’yle (KSLA), akademik ve kültürel alanda ortak çalışmalar içeren anlaşma imzaladı.

GAÜ’den verilen bilgiye göre, anlaşma, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk ve KSLA Rektörü Prof. Dr. Kanat K. Kerezbekov'un imzaları ile hayata geçirildi.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar'ın vizyonu çerçevesinde GAÜ'nün yurt dışı kampüslerinin yanında 200'ün üzerinde anlaşması bulunduğunu söyleyerek, "Bu anlaşmalara bir yenisini daha eklemek ve öğrencilerimizin GAÜ'nün 3 kıtaya yayılmış kampüslerinin yanı sıra anlaşmalı olduğumuz üniversiteler ile de işbirliği, staj ve çalışma ortamlarının yaratılması, öğrencilerin kariyeri açısından çok büyük önem arz etmektedir" dedi.

Kırgizistan ile uzun zamandır süren ilişkilerin çok iyi bir noktaya geldiğine, akademik anlamda da çok güzel işbirliklerine imza atıldığına değinen Öztürk "Mevcut işbirliği çerçevesinde devam eden bu yakın ilişkiler yeni açılımlarla genişleyecek ve GAÜ Hukuk Fakültesi ile de etkin akademik etkinlikleri yapılabilecek" diye konuştu.








.....................