GAÜ, İlk Tıp Kitabını Çıkarıyor

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ahmet Celal Başustaoğlu“medical Microbiology” adlı kitabın orijinal yazarı Patrick Murray ile 15 Şubatta İstanbul da buluşup, iki yeni klinik araştırma ve yeni kitap projeleri üzerinde konuşma imkanı bulacağız” dedi.

En çok tercih edilen kitaplar arasında

Bu kitabın mikrobiyoloji alanında dünyanın en çok tercih edilen eğitim aracı olduğuna işaret eden Başustaoğlu “Daha önceki baskısından çok daha farklı olarak olgu sunumları, öğrencileri düşünmeye ve sentez yapmaya yöneltecek sorular içeren bu kitabı Hacettepe Tıp Fakültesinden Sayın Prof.Dr. Dürdal US hocamla birlikte 6-7 ay gibi kısa bir süre içerisinde baskıya hazır hale getirdik. .

Bu kitapta benim dışımda Girne Amerikan Üniversitesi akademik kadrosunda yer alan ve birlikte çalışmaktan onur duyduğum sevgili kardeşlerim Halin Bareke kitabın 8. bölümünde, Ayşe Seyer Çağatan da 86. bölümünde görev aldılar.

Kitabın editörü Prof. Başustaoğlu

Bu kitabın Girne Amerikan Üniversitesi’ne en büyük katkısı, tüm dünyada ilgi gören ve Türkiyede hemen hemen tüm tıp fakültelerinde ders kitabı, yardımcı kaynak olarak kabul edilen böyle bir kitabın Girne Amerikan Üniversitesi adıyla çıkıyor olmasıdır. Girne Amerikan Üniversitesi olarak bu bizim ilk tıp kitabımız olacak, bu beni çok mutlu ediyor” dedi.

GAÜ Hastanesi Laboratuvarları

Konuşmasında Girne Amerikan Üniversitesi FlorenceNightingale Hastanesi'nde kurulacak laboratuarlarla ilgili açıklamalar da yapan Başustaoğlu, “Bu konudaki planlamalarda Sağlık Koordinatörümüz sayın Gülhan Nalbantoğlu ve Tıp Fakültesi dekanımız ile birlikte de fikir alışverişi yaparak dünyadaki örnek merkezlerin yapılarını takip ederek ideal ve tüm dünya standartlara uyacak bir alt yapının gerçekleştirilmesi için çabalarımız sürdürüyoruz.

GAÜ’nün stratejik adımı

Girne’de böylesine donanımlı bir hastanenin kurulmasının bölgeye ve üniversiteye çok önemli katkıları olacağını söyleyen Prof. Dr. Ahmet Celal Başustaoğlu Girne Amerikan Üniversitesinin Tıp fakültesi hastanesi açıldığında çalışacak kaliteli personeli kendi öz kaynaklarında yetiştirecek bir alt yapıya sahip olmasının devamlılık açısından büyük avantaj sağlayacağını belirtmiştir. Bu konuda en önemli nokta ise üniversitemizin sağlık konusuna ayrı bir önem vermesi ve bu konuda kaliteyi yakalamamızda gerekli her şeyi sağlamaya kararlı olmasıdır.